Foruminlägg av Erik Tjerneld

#1
11 september 2014 kl 10:52
1 Gilla
Hej Joakim!

TAU arrangeras som Detlef mycket riktigt säger i samband med Fjällräven Classic och har därmed hela den organisationen med funktionärer, kontroller, säkerhet och kringarrangemang, men utan krav på att bära med sig tält, sovsäck och kök. Dock finns det ordentligt med regler kring vilken utrustning du måste ha med dig precis som många andra lopp i samma kategori har. Maxtiden på 20 timmar var i år en rekommendation för anmälan för att man skulle tänka till innan. Till 2015 sätter vi dock en riktig maxgräns men den hamnar då som det ser ut på 24 eller 30 timmar.

Den valfria Tarfalasvängen finns för att kunna erbjuda 3 poäng enligt ITRAs nya beräkningssystem för kvalificering till tex UTMB. Väljer man att springa raka vägen får man 2 poäng enligt samma system.

I TAU ingår mycket riktigt inte boende men dock transport från Kiruna på startdagen, mat vid målgång och brunch vid prisutdelningen.

Loppet går 2015 den 7:e augusti och anmälan öppnar den 1 oktober. Två distanser att välja mellan: TAU Kungsleden 100 km, 1600 höjdmeter, 2 ITRA poäng alternativt TAU 120 KM, 2500 höjdmeter, 3 ITRA poäng.

Följ oss gärna på Facebook: http://www.facebook.com/tierraarcticultra

Mvh,

Erik Tjerneld, Tierra