Foruminlägg av Sanna

#1
17 oktober 2014 kl 13:41
Gilla
Hej!
Jag har sprungit till och från i många och har nyligen bestämt mig för att lägga ner lite mer tid på löpningen. En målsättning jag har är att springa ett marathon innan jag fyller 30, men varför vänta? Jag har ingen större erfarenhet av lopp förutom tjejmilen och ett seedingslopp inför göteborgsvarvet, som genomfördes på 47 min vilket kanske visar vilken form jag är i för tillfället. Jag har försökt att få in nästan ett långpass i veckan i höst och har då sprungit allt från 20km till 30km, vilket är det längsta jag har sprungit. Jag hade egentligen velat springa Stockholm marathon men känner att det är för tätt inpå göteborgsvarvet. Min fundering är om jag kanske ska satsa på ett lopp till hösten till exempel Berlin marathon om jag får en startplats eller om det rentav är möjligt att springa marathon i Prag den 3 maj, alltså tre veckor före göteborgsvarvet? Tar gärna emot andra förslag på trevliga lopp.
#2
17 oktober 2014 kl 14:48
Gilla
Jag har tittat lite på Helsingborg men fick för mig att det var en ganska tuff bana för en nybörjare? Paris är absolut något att titta mer på. Det jag tvekar på är om jag är i form till dess:)
#3
18 oktober 2014 kl 21:43
1 Gilla
Tack för bra tips! Köpenhamn går tyvärr samtidigt som göteborgsvarvet Richard. Jag börjar nog överväga Helsingborg ändå:)
#4
22 december 2014 kl 07:56
Gilla
Är nu anmäld till Helsingborg marathon vilker gör mig jätte nervös men samtidigt förväntansfull. Springer idag ett pass i veckan som är mellan 20-30km och funderar mycket på hur jag ska lägga upp min träning framöver. Jag är en tjej som bara springer utan att tänka så mycket och blir lite stressad över alla siffror och intervallpass som man kan läsa om i forum och trådar. Hur långt i förväg bör man börja träna? Vad kan en tjej som springer 30km på 2:54 (en hel del backar) ha för målsättning på maran? Vad har vätskeintag för betydelse för mig som aldrig dricker på mina pass? Trots att det finns mängder med trådar och forum med samlade tips inför första maran så skulle jag vilja starta en till! Vad behöver man tänka på när det kommer till pass, kläder, kost, nedtrappning osv? Kom igen, nu samlar vi våra bästa tips!:)
#5
18 februari 2015 kl 12:33
Gilla
Hej!
Jag har alltid haft lite som en dröm att någon gång springa ett marathon. Jag har sprungit i perioder i hela mitt liv och har senaste året/åren börjat springa lite längre. I början av hösten gav jag mig ut på ett långpass nästan varje helg som var mellan 20-30k. eftersom jag upplevde dessa pass som ganska behagliga så tänkte jag att jag lanske skulle våga mig på maran och anmälde mig till Helsingborg marathon i september. Det senaste har jag fått lite kalla fötter och tankarna går lite i "inte kan väl jag". Jag har fått för mig att jag inte är tillräckligt tränad och inte lägger tillräckligt med kraft på löpningen. Jag funderar på om jag känner till för lite om hur mycket jag bör träna. Borde jag helt enkelt hoppa över eller kan någon som springer sin första halvmara i maj tagga till och faktiskt träna upp sig för att klara ett marathon?