Foruminlägg av Tob

#1
8 oktober 2015 kl 20:22
Gilla
Försöker ladda över historiken.. Går inte. Har testat chrome, firefox, exploerer etc. På firefox så hittade den pulsklockan, men det står bara och tuggar. Händer inget. Skönt att man betalade för extrafunktionerna... :/
#2
8 oktober 2015 kl 20:26
Gilla
testade funbeat, fungerade direkt..
#3
9 oktober 2015 kl 14:37
Gilla
Jag har gått ner 8kg utan att ens försöka genom att äta lchf i tre-fyra månader. Helt utan träning då pollen och latmasken förstörde för mig. Lchf och en blandning av löpträning och ett tungt basövnings-baserat styrketräningprogram bör vara väldigt effektivt, förutsatt att man kan hantera att inledningsvis bli sämre, svagare och långsammare i det mesta innan man vant sig vid lchf.
#4
10 oktober 2015 kl 07:13
Gilla
Den hittar nya pass, och för över dom. Jag kan även manuellt föra över .FIT filerna. Men när jag försöker föra över historiken automatiskt står den bara och tuggar..
#5
17 oktober 2015 kl 07:43
Gilla
Jag är lchf frälst då jag på 4 månader har gått ner 8kg utan att ens försöka. Men att lägga om kosten så mycket kanske inte är för alla. För mig har det gjort susen att slippa allt onödigt socker man fick i sig förut.

Mitt tips är att skaffa lifesum (eller liknande app) och logga ett par veckor. Då får man en bättre koll generellt och kan ta beslut baserat på det.

Men mitt bästa tips är att ta en sak i taget. Att börja med strikt kost och strikt träning samtidigt kan lätt bli för mycket. En stor förändring i taget så kan man lättare hålla fokus. Så kost först, logga, mät ät rätt få koll etc. Sen när du har koll på dom bitarna och den förändringen har blivit vardag, då lägger du till träningen. En sak i taget. Och ta det lugnt, det tjänar man på i längden.
#6
24 oktober 2015 kl 11:52
Gilla
Hej! Är en nybörjare på löpning och springer ganska långsamt (väldigt långsamt).

Tänkte ta med ena hunden ut, hon är en Cane Corso tik på ca 40kg, ca 20 månader gammal. Hon håller lätt högre tempo än mig. I mitt 07:00 tempo är hon knappt i skritt. Behöver jag ens tänka på huruvida hunden blir överansträngd med tanke på hur dålig jag själv är?

Har funderat på en klövjeväska till henne så hon kan bära eget vatten, påsar etc och även det borde vara lugnt? Höfter etc är kollade och bra.

Tanken är 3ggr/vecka, 5-10km/tillfälle.

Mvh Tobias
#7
24 oktober 2015 kl 15:22
1 Gilla
Bild uppladdad av Tob
@ #3
Tikar är enligt rasstandard 40-45. Min är 39-41kg någonstans och 20 månader, tror att hon färdigväxt i bra form kommer hamna på 43-44 som högst. Dom flesta hanar är 55kg+

Dom påminner lite om rottweilers på det viset, hanarna är stora och ståtliga, breda bringor och skallar medans tikarna ser tydligt ut som tikar. :)

Vi var ute nyligen, gick väldigt bra. 6,5km i 7:30 snitt. Hon var lös större delen i skogen och lunkade lydigt bakom mig.

#8
25 oktober 2015 kl 06:48
Gilla
Tack för alla svar! Om jag får fråga lite om mig själv också? (känns dumt att skapa ny tråd)

Är 32år, tvåbarnsfar, har aldrig konditiontränat nämnvärt utan som bäst gått sporadiskt till gymmet för att köra lite bänkpress.

I somras började jag under pollensäsongen med LCHF då jag inte kunde försätta med min nystartade löpträning.

All löpträning jag gjort i hela mitt liv finns loggat här på jogg.se.

Lite frågor då. Långsiktigt mål är att utföra ett halvmara.

1. Fortsätta med LCHF? Har lagt till en potatis eller två om dagen och ligger på 40-50g kolhydrater/dag istället för 0-20g/dag. Vill väldigt gärna fortsätta med LCHF då mitt liv är kraftigt förbättrat, väger 71-72 istället för 80-82 på 173cm, magen är bättre, humöret jämnare etc.

2. Träningsmängd? Finns det några generella riktlinjer? Jag har märkt att det lätt blir för mycket ifall jag bara kör på, kroppen säger ifrån. Vet ej riktigt varför då jag ligger på lite volym jämfört med dom flesta program jag läst. Kanske beror på lchf? Det var därför jag började öka kolhydraterna, för att se om det hjälpte.
Har 2,7 km till jobbet enkel väg. Jobbar en vanlig vecka 4 nätter. Det borde väl vara lugnt att jogga till och från jobbet varje dag? 21,6km transportlöpning måndag kväll till fredag morgon och sedan ett "distanspass" på 6-7 km på lördagar (med hunden :)). Då blir det strax under 3 mil i veckan, är det för lite eller för mycket?

3. Min puls. Den är väldigt hög. Mitt senaste pass, 6,68km i 7:26 tempo hade jag medelpuls på 174, och ett max på 187. Har uppskattat min maxpuls till runt 200-205 efter en mördarbacke där jag toppade strax under 200. Det jag är "orolig" för är att även på mina lugna pass hamnar jag väldigt lätt i zon 4 och det känns helt enkelt.. Fel. Speciellt när man kollar runt här och ser folk med 05:00 tempo som ligger på 120-130 bpm medans jag lunkar i 07:30 och snittar 174.. Är det ens något jag behöver tänka på eller är folk helt enkelt olika plus att jag är jämförelsevis väldigt otränad?
#9
25 oktober 2015 kl 07:54
Gilla
Ok, så färre pass. Hellre 3st 5km än 6st 2,5km då med andra ord?

Kan jag lägga in styrketräning emellan eller måste vilan vara absolut?

Typ:
Måndag: löpning
Tisdag: styrketräning
Onsdag: löpning
Torsdag: vila
Fredag: styrketräning
Lördag: löpning
Söndag: vila

Tänker att det är viktigt med styrketräning, framförallt som nybörjare, för att stärka kroppen och förhoppningsvis hålla sig skadefri.
#10
5 februari 2016 kl 16:10
Gilla
Har liknande problem försöker styrketräna 3-4ggr/veckan samt lättare löppass på dagarna emellan. Problemet är dock att löpningen förstör min knäböj och knäböjen förstör min löpning. Och så krävs det bra kost för att orka med. I vilket fall har mina framsteg på gymmet mer eller mindre försvunnit sedan jag började med löpträningen igen, men det är väl bara att bita i det sura äpplet antar jag. Vara halvbra på två saker är bättre än att vara värdelös på en, så som jag ser det :) tränar dock ej med ambitionen att tävla eller dylikt utan vill mest bara hålla igång kroppen och se duglig ut naken.
#11
5 februari 2016 kl 18:55
Gilla
StrongLifts 5x5. Knäböj, marklyft, bänk, militärpress och rodd. 35-40 minuter per gång, tre tillfällen per vecka. Ett riktigt bra program som bygger bra grundstyrka.
#12
6 februari 2016 kl 07:30
Gilla
Skägget #12

Ja precis, det känns i benen dagen efter knäböj. :) Och nu i efterhand så var det dumt att rekommendera det i sammanhanget.

Men det ÄR ett otroligt effektivt och beprövat nybörjarprogram för att bygga styrka och är man beredd att "offra" löpningen tillfälligt så är det värt det i långa loppet. Ett bra komplement "off season" om inte annat.

Jag började med StrongLifts 5x5 i november då motivationen för löpningen avtog. Har knappt löptränat alls under den perioden utan det är väl egentligen den senaste veckan jag har försökt att blanda. Löpningen påverkar progressionen på gymmet mer än tvärtom.