Foruminlägg av Julian Jakobsson

#1
9 maj 2015 kl 14:26
Gilla
Hallå!
Jag är en någorlunda van löpare som sprungit tre maraton (personbästa 3.36) och ska i September springa Berlin Marathon för första gången. Ska bli sjukt kul, men veckan innan kommer Tough Viking (10km hinderbana i stil med Toughest) att vara i Malmö (där jag bor) för första gången och det snackas redan om att göra ett team på jobbet.
Jag är långt från en expert var gäller att lägga upp löpträningsprogram, men vet att man ofta säger att man ska börja ta det lugnt redan en månad innan ett stort lopp, så undrar vad ni säger om att springa ett så, visserligen inte så långt, men intensivt lopp en vecka innan ett maraton?
Maraton går ju före naturligtvis men Tough Viking verkar riktigt kul det med.
#2
1 maj 2016 kl 00:17
Gilla
Halloj!
Jag är.en hyffsat van löpare som ska springa Köpenhamn maraton 22 Maj. Känner mig rätt bra form och kanske kommer upp i mitt personbästa (3.21 Berlin Maraton) och nu är det dags för en sista långrunda innan det är dags att trappa ner (tänkte 36-38km).
Grejen är den att min flickvän också ska springa maraton och därmed också ska springa sin sista långrunda samtidigt. Eftersom det är trevlogt sällskap och mer peppande att springa tillsammans så brukar vi göra det. Dock springer hon lite långsammare än jag. Blir ca 6.10 per km när vi springer medan jag kanske springer 5.10 per.km ensam.
Enligt många är det inte det viktigaste att hålla högt tempo på långrundpor, men jag undrar ändå om detta påverkar mina resultat om jag springer långsammare än vad jag egentligen klarar? Sista långloppet nu ju så undrar om jag kan springa tillsammans med flickvännen eller om jag bör springa själv.
#3
1 maj 2016 kl 23:05
Gilla