Foruminlägg av Helena Ferry

#1
4 december 2015 kl 08:41
1 Gilla
Åh, spännande. Tack för tipset! Väntar också med spänning på mer info, det var ju minst sagt ganska sparsmakat nu... för det är väl inte bara jag som inte ens hittar dem på FB och insta, som de hänvisar till?
#2
7 maj 2017 kl 11:28
1 Gilla
Jag kommer springa 7 km. Lade till den varianten i tävlingskalendern också.
#3
10 maj 2017 kl 12:56
Gilla
@Walker67: Nej, det måste man inte.

Citat vegoloppet.se:
"Vegoloppet är Sveriges första lopp för dig som äter vegetariskt eller är nyfiken på en grönare livsstil. Genom att kombinera vegopepp och kamratskap med traillöpning hoppas vi kunna inspirera fler att ta första steget mot en hälsosammare och mer djurvänlig vardag."
#4
28 juni 2017 kl 14:06
Gilla
Hej!

Hjälp! Har 23 ytterligare dagar på mig att prova mina nya skor.

Andra passet med skorna igår. Bröt efter knappt 2 km pga plötslig smärta frampå smalbenet (inte så att det hände något, det bara kom). Helt ny sorts smärta för mig, har haft min beskärda del av andra krämpor, men oftast av övergående slag. Detta höll i sig hela dagen, släppte på kvällen. Det gjorde ont att gå, smärtan kom vid lyft av foten. Även att böja foten uppåt gjorde ont. Belastning inget problem. Kändes helt ok när jag höll foten still.

Ont alltså på framsidan av vänster smalben, utanför/längsmed skenbenet. Fortfarande ömt när jag trycker där idag, kan vara pga mina våldsamma massageförsök från igår. :) Det gör i alla fall inte ont att lyfta eller böja foten idag.

Någon som haft så och vet vad det är?

Jag köpte nya skor för att jag insåg att tårna inte fick plats i de gamla. Bytte även från skor med pronationsstöd till neutrala. Provade ut med säljare på Intersport, testade spegellåda och löpband, hela kittet. Han såg en liten tendens till pronation, men tyckte att man inte behöver överdriva stöttandet, neutrala var bra till mig. Om det säger någon något är de nya skorna Brooks Glycerin 14, stl 38.5 och de gamla är Asics Gel Convector 2, stl 37.5. Tog så stora skor jag kunde utan att fötterna började skvalpa runt, behövde som sagt mer plats till tårna.

I mina gamla skor hade jag problem med domnande tår (för små skor, troligtvis), kramp/anspänning längsmed utsidan av fötterna och lite knäproblem ibland (sen gammalt). Men aldrig någonting med smalbenen! Första passet med nya skorna var 5 km och tårna var ok, men kände av de andra problemen. Men det kände jag ju igen, så inga konstigheter.

Måste klura ut om jag tror att nya smärtan är pga skorna eller skulle ha hänt ändå. Och om jag tror den är på skorna, är den för att skorna är fel eller är det en invänjningsgrej?
#5
29 juni 2017 kl 00:16
Gilla
Hoppas det är så, att det är en vanegrej! Känns i alla fall bra nu, så det blir att testa igen imorgon.
#6
29 juni 2017 kl 11:00
Gilla
Idag gick det bra! Men varvade 1 min gång med 5 min spring. Spände lite lätt på slutet precis, så avslutade med rejäl stretching. Helt ok nu efteråt. Får se hur det fortsätter...
#7
13 maj 2018 kl 11:54
Gilla
Jag tycks inte få plats i några skor! Någon med liknande erfarenheter?

Jag har provat några Altra-modeller (på löpband i butik) och älskade tåboxen där tårna blev helt fria, men de sitter för hårt över "midjan" i stället. Efter en stund fick jag en isande, krampande känsla längs utsidorna av fötterna, vilket jag även haft i ett par tidigare skor. Tolkar det som att det är pga för smalt över midjan. Känner ju även att de sitter hårdare än jag skulle önska just där.

Både Löplabbet och Runners Store tipsade om Saucony Echelon Wide, som onekligen blev bra över midjan, men då kände jag att tårna trycktes ihop i stället.

Finns det öht några skor som är breda BÅDE i tåbox och midja?

Antar att tipset att leta på herrsidan är lönlöst när man söker storlek 37,5-38?

Bakgrund till varför jag tror att skorna är för små: jag har nu Saucony Triumph ISO 3. Ffa på högerfoten har jag problem med att tårna domnar bort efter 2-3 km löpning. Det börjar i fjärde tån, på spetsen av tån. På RS fick jag inlägg med pelott i stället för nya skor för att motverka Mortons. Det är möjligt att det är rätt i sak, men skorna blev ju ännu trängre då och det blev inte alls bra. Och att det börjar i tåspetsen får mig att tänka att det kanske ändå är för att tån tar i skon där? Känner även efter löppass att tå 2 är öm framtill, vilket verkar tyda på att den också trycks mot skon. Har testat olika snörningar, har nu sån där snörlåsning som ska hålla hälen på plats bättre.


#8
13 maj 2018 kl 18:13
Gilla
Ja, jag tror att jag har för små skor i nuläget, det är därför jag letar nytt. Rådet från Runners Store var att lägga i pelottsula i stället för att byta skor, men jag tror jag måste byta skor.

Jag får lätt problem med att skon blir för lång, men fortfarande för smal, när jag går upp i storlek, tycker jag. Men jag ska tänka på det
#9
15 maj 2018 kl 06:52
Gilla
Ja, dämpade neutrala skor, springer på lite blandat underlag och är nog öppen för vad som helst som känns som att det går...
#10
16 maj 2018 kl 21:38
Gilla
Tack för alla tips! Hoppas jag lyckas köpa ett par på lördag!
#11
10 juli 2021 kl 20:22
Gilla
Har testat appen några gånger nu och är glad för den! Tidigare använde jag RunKeeper och importerade till Jogg. Tänkte då att jag helst skulle vilja använda enbart RunKeeper, men hölls kvar på Jogg på grund av den överskådliga kalendern som ger mig en tydlig överblick av hur många gånger i veckan jag sprungit. Så jag stod ut med trista importer, men hade kalenderfunktionen kommit till RunKeeper hade jag nog sagt bajbaj jogg... Nu ser det ut att bli tvärt om, hej då RunKeeper i stället! :) I alla fall om det flyter på så bra som det gjort hittills med appen!

Första jag kollade: jag ser allt jag vill se medan jag springer. Distans, tid, tempo och medeltempo - EXAKT det jag vill se, varken mer eller mindre. Topp! Trevligt att det går att se kartan också om man vill, men oftast kollar jag den inte under tiden.

Lite blandat högt och lågt som jag reagerat på:

- Vill att min defaultsko automatiskt ska läggas in som använd utrustning!

- Knappen "Ja, spara passet" skulle behöva ett loading state i klienten. Ibland har det gått lång tid utan att något hänt och jag har, heh, kanske råkat trycka på den fem gånger och hunnit bli nervös att sparandet ska gå åt skogen. Det har funkat, phew, men som sagt, man behöver se att man tryckt.

- Det står "Medelempo" i stället för Medeltempo i vyn jag ser under löpningen.

- Idag när jag var ute slutade Tempo att fungera. Troligen i samband med att min skärm släcktes och låstes. När jag låste upp igen stod där 0 och det fortsatte stå det resten av passet. Något knas där.

- Skulle gärna se "Etapper" i appen (kollar ofta direkt efter ett pass med RunKeeper), men det går ju i alla fall på jogg.se så det är ingen katastrof. :) Jag är helt ok med att använda appen för att tracka pass och webben för att kolla läget.

Jag kör appen i Android 11 på en Samsung Galaxy S20. I början hade jag också problemet att jag var tvungen att få en kod VARJE gång, men inte nu längre.