Foruminlägg av Vincent

#1
24 augusti 2015 kl 21:32
Gilla
Hej!

Jag är 35 år gammal och har joggat mer eller mindre regelbundet 2-3 gånger i veckan efter att i ungdomen ha tränat framför allt fotboll men även friidrott och squash.

Tidigare har jag haft svårt att springa på asfalt pga benhinnorna men med nya skor och ett nytt försök så har det fungerat bra de senaste två åren.

För runt två månader sedan fick jag dock ont i ena vristen efter en lång, snabb promenad på landsväg. Det gick över men nästa gång jag sprang så kom det tillbaka och så även nästa gång trots att jag vilat foten ett par veckor emellan.

Det känns inte alls när jag går (förutom direkt efter en runda) eller springer korta sträckor men efter någon kilometer börjar det kännas av.

Jag har varit hos en sjukgymnast som sa att jag tydligt faller inåt på foten och att jag borde pröva med inlägg men jag är tveksam till att det beror på det? Borde jag inte ha känt av det någon gång tidigare i livet då? Jag har varit rätt förskonad från skador så är ingen expert men det känns som att det sitter på en punkt en bit in i vristen, skulle kunna vara en liten stressfraktur i benet?

Vad bör jag göra? Hur länge måste jag vila för att det ska läka ordentligt?
#2
27 augusti 2015 kl 11:10
Gilla
Vad är ut- och insida av vristen? :) Det verkar sitta i en punkt en bit in i själva vristen. Har aldrig känt av det tidigare när jag sprungit.

Hur länge bör man vila? Två veckor räckte tydligen inte...
#3
26 maj 2020 kl 14:16
Gilla
Hej!

Söker en kvinnlig joggare för sällskap på turer främst i centrala Malmö, alternativt Kirseberg/Värnhem. Nej, det är ingen dejtingannons :)

Inte alls elitnivå men du bör åtminstone ha viss träningsbakgrund. Har själv joggat mer eller mindre regelbundet och spelat (inne)fotboll en gång i veckan. Frånskild med två små barn på halvtid men har flexibla jobbtider.

Ha en fin dag!

/Vincent