Foruminlägg av Christer Fahlén

#1
26 maj 2010 kl 18:39
Gilla
Har haft löparknä vid 4 tillfällen. Samtliga gånger gick det att vila bort det onda.

Cykling funkade under rehab tiden, fast inte med för hård belastning. Fördelen med cykling är att om man känner att det börja irriteras i knät så kan man minska belastningen och ändå fortsätta.

När du kommer igång med löpningen igen så se till att stretcha utsidan av benen varje gång efter du sprungit, och gärna på löpfria dagar oxå. Det tar inte många minuter i anspråk och det är ju klart värt mödan!

Har inte haft löparknä sedan varvet 2009.

Kan dock fortfarande känna (efter ca 25 min löpning) en viss begynnande irritation i knät. Men genom att korta ned löpsteget under ca 1 km så upphör irritationen. Därefter kan jag öka steglängden igen.

Lycka till!
#2
19 juni 2010 kl 22:00
Gilla
Under mina långpass (20-23 km) dricker jag 2 flaskor sportdryck och 2 vattenflaskor vatten (18 cl per flaska). Efteråt (inom 20 min efter hemkomst) ser jag alltid till att dricka Gainomax, vatten och äta något lätt, kanske en tallrik med yoghurt. Efter duschen inträder nästan alltid ett illamående och en enorm trötthet. Illamåendet kan fortgå under ca 3-4 tim.

Varför detta illamående och vad kan man göra för att slippa det?

Springer idag halvmara och Lidingöloppet men har som målsättning att springa en mara, kanske under nästa år. Men vägen dit känns lång om man ska må dåligt efter långpassen.

Vid långpass på ca 30 km. Är det tillräckligt med endast 5 flaskor i vätskebältet eller ska man ha något mer "matigt" med sig?