Foruminlägg av Sandra

#1
27 mars 2016 kl 20:37
Gilla
Hej alla!

Jag har sprungit en del tidigare men har senaste åren mer gått över till gym och pass, men nu har löparglädjen hittat tillbaka igen och jag har varit ute på några rundor. Men som ett brev på posten kommer anledningen till att jag förut dragit ner på löpningen, jag får skavsår/ömt/blåsor under fötterna, i hålfoten. Nu senast kom det redan efter någon km (!) men vill minnas att jag tidigare klarat iallafall någon mil innan det onda kommer. Det blir väldigt rött i ett område på runt 2*2 cm och dagen efter är det en platt blåsa.

Tidigare har jag prövat dubbla sockar, nu kör jag löparstrumpor (provat några sorter), ändrat snörningen på skorna och andra tips jag läst mig till. Det hjälper knappt.

Har ett par asics jag springer i men tänkte köpa nya. På gymmet har jag Nike free run för intervaller på bandet och där märker jag inte alls av problem med blåsor. Då får jag istället ömma tår men har största storleken på Nike så går inte att lösa riktigt.

Är det någon som sitter inne på något annat dundertips? Jag har ganska höga fotvalv och hög hålfot (eller hur man förklarar det) och undrar om det kanske är där det ligger, att det lätt blir skav..