Foruminlägg av joc

#1
14 juni 2016 kl 20:39
Gilla
Hej alla kunniga,

Hoppas någon kan hjälpa mig med min förbannade ljumske.

Började med kraftig smärta under en hockeyträning i mitten av december 2015. Smärtan kändes som knivar rakt in i ljumsken ungefär vid fästet långt upp.
Troligtvis en bristning..
Vilade några veckor fram till ungefär mitten av januari då jag var så dum att jag provade spela match igen, samma knivsmärta uppkom då och jag avbröt direkt.

Vilade några veckor men fortsatte träna benböj etc sporadiskt, smärtan blev värre efter passen..
Sedan har jag varit hos sjukgymnaster, kiropraktor, läkare. Provat med rehab för just ljumsken men det blev bara värre av det.
Träffade en kiropraktor för 2 månader sedan som gav mig ett program för säte och höft. Har blivit lite bättre men känslan är fortfarande att om jag skulle tex halka så skulle knivsmärtan komma tillbaka.
Har tänkt att börja löpa men där känner jag även av smärta efter ca 10 min..
Smärtan känns mest då jag pressar ihop benen mot motstånd. Långt upp i ljumsken ungefär där benen möts högst upp. Även smärta sporadiskt rakt in i höftböjarmuskeln.

Har nu haft ont i 6 månader.

Någon som har något tips på vad jag ska göra för att bli av med skiten? Nån behandling som biter bra? Provat 3 kurer Voltaren som jag nu senare förstått inte biter på just såna här skador.

Väldigt tacksam för svar! Vill ut och prova mina nya löparskor. :)

Trevlig sommar!

#2
14 juni 2016 kl 22:42
Gilla
Tack för snabba svar! Uppskattat!

Ingen sjukgymnast har sagt något om höfterna. Dock sa den senaste kiropraktorn att mitt bäcken var lite vridet pga av att ena sätet inte var "påslaget" och då fick ena ljumsken jobba för den muskeln. Därav rehabprogrammet med sätesträning.

Men ska en sån här skada ta sån här tid?
Läkaren snacka om 6-12 månader innan man är återställd.. Känns sjukt isåfall
#3
15 juni 2016 kl 08:21
Gilla
Ja det är väl bara det som gäller.. Finns ju värre saker i livet som man kan råka ut för.. Men ändå segt.

Okej trist.. Men hur kom dom fram till just artros? Röntgen? Sjukgymnast och läkare testade min rörlighet i höft, som vad jag kan minnas inte var stel.
Dock sa en kiropraktor att min ena höft var lite mer "sliten" än den andra.

Kanske ska boka tid hos läkare igen och försöka få en tid på röntgen?
#4
15 juni 2016 kl 13:46
Gilla
Tack igen för alla svar! Riktigt bra forum det här.

Har provat och stretcha höftböjarmuskeln dagligen under några veckor men kunde då efter stretch få ondare i den drabbade ljumsken. Som dock sedan gick över.
Som du säger Bo så känns det som att du har haft en liknande skada som mig. Höften på samma sida som den drabbade ljumsken kan ibland kännas stel och jag får även känslan av att man vill "knäcka" till den så något släpper.

Tage det stämmer det du säger att man behöver få en definitiv orsak till skadan så en röntgen borde ju utesluta eller visa orsak till skadan?
Exakt, smärtan sitter högt upp i vänster adduktor som gör ont när man pressar ihop benen. Dock i en speciell vinkel på ben/höft. Kan även känna smärta långt ner i magmuskulaturen på samma sida som den drabbade ljumsken. Den smärtan uppkommer vid tex stående tricepspress då magen spänns och vid magträning med typ roller. Då man rullar ut med rak rygg..
Kan tillägga att jag opererat ett ljumskbråck på den skadade sidan. Det gjordes för ca 8-10 år sedan.
Så vad tror ni? Ska jag boka ett nytt läkarbesök för att få tid för röntgen?
#5
14 augusti 2016 kl 15:14
Gilla
Hej!
Har nu gjort en vanlig slätröntgen för att se om det skulle vara något problem med höft osv.. Visade inga förändringar.
Däremot har jag varit hos läkare och en sjukgymnast som har gett mig diagnosen tendinos/tendinit i ena senan vid adduktorerna.
Så håller på med ett rehabprogram där fokus ligger på just ljumsken.
Många exentriska övningar tex pressa ihop benen mot en boll osv.
Har hållt på en månad ungefär och kännt lite förbättring. Kan tex köra knäböj nu utan problem.
Ska tillbaka igen till sjukgymnast om 3 veckor. Har det inte blivit någon förbättring då sa sjukgymnasten att hon skulle starta igång inflammationen på nytt igen genom nån metod, typ massage. Och då skulle kroppen fatta att den skulle göra något åt denna skada..
Vad tror ni?

Med vänlig hälsning
#6
9 september 2017 kl 07:25
Gilla
Har någon här tips på någon i Stockholmstrakten som kan behandla tendinos i ljumske?
Har haft problem i 1,5 år efter en muskelbristning som jag ej tog hand om ordentligt. Gjort MR, datortomografi, ultraljud och titthålsoperation av höft.
Ultraljudet visade adduktortendinos.
Finns det någon effektiv behandling mot det? Stötvåg? Delning av sena?
Trevlig helg! ??
#7
21 februari 2018 kl 09:24
Gilla
Hej!
Hoppas någon kunnig kan svara på detta.
Är 31 år och har titthållsopererat knät 3 ggr. Delar av menisk borttagen insida knä, begynnande artros där.

Smärta i knäveck/utsida knä efter och under promenad,städning, handling. Aldrig någon smärta vid tex benböj, benpress, cykling. Ingen smärta insida knä.
Smärtan kommer efter ca 10-15 min vid promenad. Sitter i knäveck/utsida knä. Knäpper någonstans utsida/knäveck efter att ha haft knät utsträckt och böjer tillbaka det. Väldigt smärta och motstånd vid böjning av knä på mot baksida lår, tar stopp av smärta. Kör sjukgymnastik och har märkt att smärta blir värre dagarna efter jag kört baksida lår. Smärtan lättar vid stretch säte, men kommer sedan tillbaka igen.
Ena läkaren som opererade tog den lätta vägen och sa att smärtan beror på artros, träffade sedan en ortoped för någon vecka sedan som inte trodde denna smärta var från artrosen. Utan kanske någon sena som ligger och "skaver" .. Han skulle kolla på MR bilder och återkomma.

Någon som har en fundering på detta?
Haft denna smärta under ett par år men det har blivit värre med tiden.

Ha det gott

//Jocke
#8
6 april 2018 kl 20:37
Gilla
Hej

Provar o skriva igen o hoppas på svar.
Är 31 o har artros insida knä efter skada på hockey plan för 15 år sedan.
Har gjort 3 titthålsoperationer, senaste för 3-4 månader sen. Bekräftad artros insida knä, trasig menisk insida. Inget fel utsida knäled.
Har senaste åren fått en molande värk i knäveck vid tex städning hemma, Ikea besök, gå på stan osv. Smärtan blir så kraftig efter 15-20 min att jag måste sätta mig ner. Övre vadmuskel känns spänd. Ingen bakercysta eller övrigt svullnad.Sedan lägger smärtan sig och kan gå en stund igen. Knäpper/klonkar utsida/baksida knä efter utsträckt.
Kan åka skidor utför, gå i pjäxor, spinning, löpa på band utan smärta.
Ortoped misstänker att artrosen framkallar detta, sjukgymnast misstänker att det är ngt annat som spökar.
Väldigt frustrerande..

Någon här som har artros i knä eller har haft liknade problem?

Kört stenhård sjukgymnastik ben/säte/mage senaste halvåret men utan större resultat för knä.

Trevlig helg!
#9
2 januari 2019 kl 12:48
Gilla
Hej!
Har haft problem med smärta i utsida knäveck i många år. Stickande smärta som är riktigt jobbig.Kommer bara efter promenad. Svårt att sträcka ut och böja knät. Knäpper och låser sig lite ibland.Kan åka skidor, löpa osv utan problem.
MR visar artros insida knä och degenerativ menisk utsida. Även utbuktning av menisk.
Fått voltarenspruta med ultraljud på menisk för att lokalisera smärta. Smärtan försvann i ca 1 v. Även fått kortison som hjälpte ca 2 månader. Kört sjukgymnastik.
Är 32 år.

Min fråga är om någon har erfarenhet av att plocka bort delar av menisken för smärtlindring?? Vet att artrosen går fortare men tycker ändå det skulle vara värt med tanke på att jag troligtvis måste byta knäled ändå i framtiden..
Livsglädjen minskar avsevärt när man får ont bara av att gå och handla..


Tacksam för tips