Foruminlägg av Sofi

#1
15 september 2016 kl 20:48
Gilla
Hej!
Jag är tjugo år gammal och har haft problem med ont i smalben + fötter, främst på vänster sida, i över en månad nu. Jag har haft samma värk ett par gånger tidigare också.
Jag tränar inte alls men promenerar väldigt mycket, har nog gått i dåliga skor under sommaren också (obekväma men hade dom ändå pga att jag gillade hur dom såg ut) men jag hade även denna smärtan i vintras och det var inget fel på skorna jag använde då.
Var till sjukgymnast för 2 veckor sedan och han sa att jag överpronerar vilket också förklarar varför alla skor jag någonsin haft "lutar inåt" eller hur man ska säga. Så jag köpte inlägg för överpronation som har hjälpt en del, jag kan gå utan att få jätteont nu men vissa dagar gör det ändå lika ont som innan. Jag fick även höra av min sjukgymnast att jag måste träna upp benen och fick blandannat som instruktion att jag ska cykla på träningscykel och det gjorde jag 2 gånger sedan kändes det liksom som att mitt ena knä tänkte låsa sig totalt om jag fortsatte och jag fick ont ovanpå knäet liksom så har inte cyklat mer sedan dess. Jag har dock fått andra träningsövningar nu. Mina knän brukar knäcka också typ varje gång jag sätter mig på knä och likadant knäcker det i fotlederna då jag vrider på dom.
Det jag undrar är om detta verkligen bara kan bero på överpronation och otränade ben? Jag kan egentligen ingenting om träning och på vilka sätt det påverkar kroppen att träna eller inte träna så jag har ingen aning.
Det jag egentligen vill veta är om det som sjukgymnasten säger låter som det kan stämma eller om det kan bero på något annat också? Känner att detta är ett väldigt jobbigt problem då jag vill kunna gå så mycket jag vill utan att få ont så vill veta helt säkert vad detta är så jag kan bli bra snabbare. Tycker bara mina ben borde vara ganska vältränade ändå med tanke på att jag promenerar mycket men det kanske inte funkar så alls.