Foruminlägg av Per Jonsson

#1
21 december 2017 kl 21:52 Redigerad 21 december 2017 kl 21:53
Gilla
En "gammal tråd", jag vet, men tänkte ta lite funderingar här i stället för att starta en ny tråd med samma ämne/frågeställning.

Hur är det egentligen med att kombinera Stronglifts 5x5 med löpning? Jag kör just nu Stronglifts 5x5, 3 dagar i veckan (precis som det är tänkt) och så löptränar jag 3 dagar i veckan och har 1 vilodag. Det blir typ Måndag Stronglifts, Tisdag löpning, Onsdag Stronglifts, Torsdag löpning, Fredag Stonglifts, Lördag vila, Söndag löpning långpass. Min "vision" med min träning är att bli stark (och "snygg naken" (ja, ni förstår vad jag menar)) och att löpa milen på 45min, halvmaran på typ 1:40 (jag älskar löpning). Jag gillar också styrketräning, har styrketränat länge och kör just nu, som sagt, stronglifts 5x5.

MEN, jag hör och läser allt för ofta att det inte är bra överhuvudtaget att kombinera styrketräning med löpning (eller annan längre cardio), det påstås hämma utvecklingen både för styrkedelen och för löpdelen? Här blir jag lite "nojjig" och orolig, gör jag fel som satsar på denna kombination, i denna mängd? Styrkepassen tar mellan 60-90 min per gång, vardagslöpningen varierar mellan 6-12 km, långpasset på helgen brukar hamna på +15km. Hindrar detta min utveckling? Någon som tränar med ungefär samma upplägg som kan ge mig lite "positiva" synpunkter kring detta?

Jag vill bli stark, ha en "snygg" kropp och vara i löpform för en halvmara (och lite till).
#2
29 december 2017 kl 00:03
Gilla
Tack för era svar och respons på mina funderingar. Ja, det är nog inte helt optimalt att kombinera Stronglifts med allt för mycket löpning, särskilt inte om man har som mål själva "huvudmålet" med Stronglifts, det blir väldigt mycket benträning då.

I mitt fall så är tanken med att kombinera SL med löpning att vara i "fin form" i det stora hela, dvs se bra (vältränad) ut och att kunna löpa upp till en halvmara i hyfsat tempo. Jag antar att jag kan fortsätta med mitt nuvarande träningsupplägg ett tag till, dvs 3ggr SL + 3 löppass i veckan, det känns fint :)