Foruminlägg av Daniel Jönsson

#1
1 mars 2017 kl 07:06
Gilla
Tjenare!

Var ute i måndags kväll för att testa mina nya vandringskängor, efter 2 KM kände jag av smärta i hälarna så då var det bara att vända hemåt.

När jag kom hem och fick av kängorna hade jag fått två öppna sår på båda hälarna och det hade blött rejält, såren är stora som enkronor ungefär.

Läst en hel del här på forumet angående skavsår men vet inte om detta också klassas som ett skavsår när det är helt öppna sår, d.v.s. ingen hud kvar och inga blåsor.

Tisdag lunch satte jag på Compeedplåster över de öppna såren och tejpade sen med leukoplast med förhoppning att iaf smärtan skulle försvinna.

Nu är det onsdag morgon och smärtan när jag går med skor är fortfarande samma som direkt efter olyckan skedde, t.o.m med väldigt lösa gympaskor som jag går med nu gör det ont.

Har ni några tips på vad jag kan göra? Vill ju kunna fortsätta jogga på kvällarna som vanligt :) Är compeed fel behandling för öppna sår eller ska jag helt enkelt låta compeed:en sitta kvar några dagar till och hoppas att smärtan försvinner?

Väldigt tacksam för hjälp här.

/Daniel
#2
1 mars 2017 kl 21:14
Gilla
Tusen tack för tipsen, ska testas!