Foruminlägg av Nina Bengtsson

#1
27 juli 2017 kl 11:15
Gilla
Hejsan!

För några månader sedan började jag för första gången i mitt liv att träna löpning. Jag började väldigt lugnt, och har sprungit intervaller mest. Jag sprang ett lopp på 5 km efter några veckor och det gick bra.

Nu har jag fortsatt springa intervaller så jag springer (lugnt tempo) i 6 minuter, går sen i 3 minuter, springer lugnt 6 minuter, går 3 minuter osv 4 gånger sammanlagt. Detta blir med uppvärmningen lite drygt 5 km.

Hur som helst, de senast två löprundorna har jag fått ont i knät men framför allt i höften, utsidan av vänster höft.

Idag fick jag avbryta löprundan efter 3 gånger för jag hade så ont. Jag har köpt ett par nya skor precis, Asics Kayano Gel 23, och dessa ska vara stabila och ett av de bästa skorna som finns för pronation, men jag undrar ändå om det kan vara skorna?

Det känns ju inte som att jag har överansträngt mig direkt, jag tar det ju fortfarande väldigt lugnt. Springer 2 gånger i veckan.

Jag tränar ingenting förutom detta. Kanske också ska tillägga att jag har haft ätstörningar i 13 år men varit normalviktig de senste 7 åren, mer eller mindre. Har dock inga problem med benskörhet. Därför tar jag det också väldigt lugnt och försöker vara snäll mot kroppen.

Jag äter bra, regelbundet och mycket nu för tiden så det är inte det som är problemet.

Någon som vet vad det kan vara? Ge mig tips? Tänker jag fel någonstans?

Mycket tacksam för svar!

/Nina
#2
30 juli 2017 kl 16:35
Gilla
Tack för alla svar!