Foruminlägg av Robin Lundgren

#1
23 oktober 2017 kl 09:43
Gilla
Är fruktansvärt dålig på skandinaviska språk, så pass att jag behövde mata in ditt inlägg i google translate bara för att vara säker på att jag tolkade dig rätt ;)

Inget genialiskt, ingen quick-fix men eventuellt en lösning jag tycker jag hört att andra blivit av med både det ena och det andra problemet (bl. a astma).

Exkludera mejeri, ägg och kött ur din kost. Minimera mängden oljor och raffinerat fett. Ät istället hur mycket frukt, grönsaker, rotfrukter och böner och linser du vill. Jobba hårt med kryddning, stora fantastiska grytor.
Se det som en utmaning, ge det 25 dagar och se hur du mår. Googla WFPB för matinspo.

Mina 2 öre.
#2
24 oktober 2017 kl 08:29
Gilla
Hijackar tråden lite..

Någon som slagit till på den fjärde generationen OMM Kamleika? Hittar inga aktuella recensioner. Allmänt lite prat om den senaste versionen och hur den skiljer sig från tidigare variant.
https://www.theomm.com/product/kamleika-jacket/ https://www.theomm.com/product/kamleika-smock/

Ska väl höra med dem angående armlängd. Huruvida modellen passar en tunn typ med långa armar a la Skandinavien-style.
#3
9 november 2017 kl 11:13
1 Gilla
Rich Roll Podcast! http://www.richroll.com/category/podcast/

- Långa avsnitt 1h - 2,5h (snitt 2h)
- Bra ljudkvalité, stör mig oerhört att folk spelar in podcasts och på något vis missar att lägga krut på själv mediet som utgör vad en podcast består utav.
- Ämnen som träning, löpning (allt, från start - ultra och dylikt), spiritualitet, filosofi, livet, missbruk, karriär och allt möjligt fint.


Skäringer & Mannheimer https://www.acast.com/skaringermannheimer

-Hysteriskt kul :) Nuf said!
#4
10 november 2017 kl 10:39 Redigerad 10 november 2017 kl 10:40
Gilla
Kikar också på Peregrine 7. Har haft Ice+ på foten strax innan stängning på löplappet, satt fruktat skönt på foten, inte sprungit med dem. Är intresserad utav att köra på vanliga Peregrine 7 genom höst, vinter och vårkant i kombination utav ett par Icebug Pytho4 som jag köpte i okunskap. Är ändå rätt nöjd att jag äger dem utifall det behövs spikskor. Nykär löpare, med hittills 497km sedan april med de flesta av milen sprungna från september till nu då det verkligen tog fart. Grusvägar och trail/skog.

@Jonas, Har hört massor av gott om Peregrine från ultrafolk och dylikt på youtube och bloggar. Men du varvar med Icebug och jag måste då fråga till vilken modell och är det beroende på väder som avgör om du springer i Peregrine eller Icebug, någon annan faktor som avgör?

Inte själv van vid 4mm drop, men är sugen på att jobba mig mot ett lägre drop då en större del (och kanske mer attraktiv del) av skormarknaden öppnar sig.
#5
20 november 2017 kl 09:37
Gilla
Kan annars rekommendera att äta mat som inte uppmuntrar inflammation. Googla inflammatory foods och sluta konsumera dessa, ersätt med grönt och skönt, mängder av legymer och frukt. Idrottsvärlden har börjat haja detta, främst Ultra och MMA.

Verkar rätt konstigt att försöka uppleva vettig återhämtning och starka ligament genom gelatin och c-vitamin.

Fänkål <3

För att besvara din fråga. Jag vet inte hur man kommer in på en forskningsstudie innehållandes vingummi men AstraZeneca hade ett formulär där man kunde ställa upp som försöksperson till alla möjliga studier och mediciner. Försökte ansöka back in the day (2008) men var 1 år för ung, tacka fan för det ;)
#6
5 januari 2018 kl 08:44
Gilla
Har ett par Urbanears Hellas, deras sportlurar vars kuddar mot öronen och bandet ovanpå huvudet är enkelt att plocka av och är skapta för att slängas i tvättmaskinen. Om man ska springa med sina lurar på regelbunden basis så är detta helt fantastiskt :)

Har använt dem med min iPhone SE, Samsung Galaxy S6 (jobbtel) och min laptop. Måste säga att kopplingen är som mest stabil med min iPhone och sämst med min laptop.

Vad är bäst och sämst? Jobbtelefonen hade en tendens att släppa och hoppa lite, ge störningar när jag gick på väldigt aktiva gator i stan, exempelvis Kungsgatan i Stockholm där det händer massor och många signaler rör sig. "Lösningen" var att plocka upp telefonen och lägga den i bröstfickan istället för byxfickan. Min iPhone håller kopplingen utan problem i likadana situationer.

När jag är hemma och ibland har mina lurar (matlagning) så är signalen mellan lurar och telefon helt otroligt stark. Samma gäller i löpspåret runt kring Solna. En gång glömde jag bort att jag inte hade telefonen på mig när jag skulle ner i källaren och signalen höll tre trappor ner och började först hoppa lite när jag klev genom källardörren.

Slutsats: tror signalstyrkan/stabiliteten är mest beroende på vad du kopplar upp lurarna mot. Urbanears Hellas fungerar topp med iPhone SE, andra telefoner och prylar kan jag inte ge något omdöme kring förutom den Samsung Galaxy S6.
https://www.urbanears.com/ue_se_en/hellas
#7
22 januari 2018 kl 08:24
Gilla
Gällande socker, frukt, skillnaden: https://youtu.be/sHEJE6I-Yl4?t=61

I say no more.
#8
11 april 2018 kl 09:55
Gilla
"Ännu en hitta-klocka-tråd", #ÄEHKT (uttalas äckht)... Kanske inte :)

Ja nu när våren är på ingång och sprickan i vänster fot börjat kännas bra igen är det dags att springa Ursvik så ofta det går! Har hittills använt Strava-appen på min iPhone när jag är ute och springer, BT-lurar och pod/musik. Väldigt trevligt faktiskt, men nu är det allvar och jag vill ha några distrationer eller den oerhörda vikten av en aluminiumklump i gel-fickan på tightsen.

Behöver alltså lägga pengar på en klocka som loggar tempo via GPS, höjdmeter, puls och ger zonindikator. Det vanliga alltså, helst inte mer. Har ett pulsband från Polar, tror en 'H10' men är rätt less på att ha något runt syreupptagningsförmågan.

Det som särställer denna ÄEHKT är att jag letar efter en klocka som inte kräver mjukvara på Win/macOS utan istället kan synka datan via Bluetooth genom min iPhone och i slutändan slussa vidare informationen till Strava:
- Klocka -> iPhone/android-app-tillhörande-klockan -> Strava

Har inte haft en klocka tidigare, men äger en Garmin till min cykel och den kräver Garmin Connect på win/macOS och jag jobbar inte med sådan mjukvara på min laptop. Dåligt med support för linux från klocktillverkarna och jag pallar inte dra igång någon virtualbox-maskin med windows bara för att synka en springtur eller två.

Skälet att jag frågar här istället för att googla är för att det är rätt svårt att få klar och tydligt "Ja, det funkar", "Nej, det funkar inte så" på själva frågeställningen.

Äger du en klocka som du kan synka via telefonen till tillverkarens app och vidare till Strava, var god berätta vad det är för en klocka du äger och hur flödet går till :)
#9
11 april 2018 kl 11:11
Gilla
Då vart det mycket enklare! Tackar vänligast! Forerunner 35 tror jag att det blir.