Foruminlägg av Wilma

#1
14 oktober 2017 kl 08:08 Redigerad 14 oktober 2017 kl 08:08
Gilla
Hej alla trevliga springkompisar!
Jag har följt er och lärt mig mycket av alla era tips och tricks här på forumet så tänkte därför testa lyckan och själv ställa er lite mer erfarna en del frågor.

Jag har löpt under en längre period, tränar nu inför mitt alldeles första marathon. Jag ska dock snart bege till lite varmare breddgrader på en klassisk efter gymnasiet resa i ca två månader och kommer givetvis att fortsätta med min löpning där men har lite funderingar..

När jag springer långpassen i dagsläget har jag aldrig med mig vätska ut men måste väll nu inför värmen kanske investera i ett sånt där vätskebälte och då min fråga, vad bör man ha i? Vatten? Ska man bunkra upp med resorb? Är sportdryck bra eller är de som pappa säger "bara dyrt socker"?

Sen fundering nummer två. När man springer i värme bör jag ta första veckan/veckorna och springa lugnt för att känna av värmen för att man kanske då vänjer sig eller är de lite strunt samma, att man kanske inte vänjer sig av att springa i värmen utan de kommer alltid kännas varmt så de är bara att göra med lite extra pannben?

Sist men inte minst, skavsåren. Kan ibland få skavsår vid låren när när jag springer långt, speciellt när jag springer i shorts, tips mot de? Läst om vaselin och dylikt, visa säger att de funkar andra att det är onödigt kladd, vad är era erfarenheter?

Tror nog det var allt jag undrade över i dagsläget, sen om ni har övriga tips för att springa i värmen, sitt första marathonlopp eller lite tips i allmänhet så uppskattas givetvis även dem!
Tack på förhand