Foruminlägg av Andreas

#1
26 december 2017 kl 10:08
Gilla
Hej!

Jag tränar på gym någonstans mellan fyra till sex gånger i veckan, vilket jag har gjort sedan en tid tillbaka. Detta kombinerar jag med spinning i snitt två gånger per vecka.

Nu har jag dock bestämt mig för att springa en halvmarathon till hösten nästa år. Detta marathon är blandad terräng där halva loppet är på asfalt och andra hälften på grus och skogsstigar.

Har någon förslag på ett upplägg hur jag ska lägga upp löpningen (tänker börja på löpband på gymmet) för att bygga upp en bra kondition? Detta eftersom jag har lika med noll koll på detta med löpning. Löpbandet har ju omkring 1 000 olika förinställda program. Är det bättre att börja med intervaller t.ex.?

Tack på förhand!
#2
26 december 2017 kl 15:05
Gilla
Okej, tack för tipsen! Jag börjar med löpning utomhus också som komplement.

Mr.B, hur tänker du när du skriver att jag behöver långvarig träning?
#3
27 december 2017 kl 13:49
Gilla
Jaha, då är jag med på vad ni syftar på. Så, egentligen handlar det om mängdträning för att vänja kroppen vid detta?

Jag testade löpbandet under gårdagen. Det var intervaller, som jag tyckte väldigt mycket om, och lyckades springa dryga 7 km under en timme (tiden: ett förinställt program på löpbandet med 1-1-intervaller) utan vila. Jag trodde inte att jag skulle ta mig igenom 20 minuter men jag antar att spinningen bland annat har gett mig en viss kondition.
#4
29 december 2017 kl 19:15 Redigerad 29 december 2017 kl 19:15
Gilla
Tack för alla råd - det uppskattas verkligen!

Ja, nu har jag träffat en expert på löpning på gymmet där jag gymmar och vi har gått igenom hur jag skall bygga upp min kondition inför loppet i augusti. Det känns väldigt bra och bygger på det ni skriver: att börja försiktigt och absolut inte öka för snabbt.

Jag försöker tänka på detta med hållningen och landa mjukt (fast på löpbandet känns varje steg som världens duns) och låta fötterna landa under kroppen. Dock är det litet utav en utmaning att springa på löpbandet men detta är ju bara min andra gång på bandet.

Spinningen fortsätter jag absolut med.

Men, tack för alla tips och råd. Det uppskattas verkligen. :)

To be continued.