Foruminlägg av Henrik Jansson

#1
29 januari 2019 kl 09:54
Gilla
Angående merinoullen: några av fördelarna med ull är ju att den värmer även om den blir blöt (sen är det ju till en viss gräns såklart) och inte luktar och är ett naturmaterial. Vilket innebär att den inte behöver tvättas lika ofta som syntetplagg, vilka dessutom släpper ifrån sig mikroplaster i tvätten.. Så håller inte med om att ull är humbug..

Vad gäller att hålla sig torr i kyla så är väl ett tips om väder och vind tillåter att skippa täta jackor, dvs att ha något som andas bättre för att undvika att bli blöt från insidan. Annars känns det som en svår formel: klä sig lagom svalt/varmt, och att kanske hålla nere intensiteten för att undvika att bli onödigt svettig, men fortfarande hålla sig varm. Eller ha med torrt ombyte eller förstärkningsplagg och byta till efter hand.
#2
12 juni 2019 kl 19:45
Gilla
Omm ultra 8 är en smidig liten ryggsäck, finns för runt 350 kr på tex Addnature. Är lite som en sportig Kånken, enkel och rymmer mycket. Funkar till vardags också om man inte behöver så mycket plats, till skillnad från en väst som man kanske inte går runt på stan med...