Foruminlägg av Magnus Nyman

#1
24 juni 2018 kl 09:47
Gilla
Eftersom du frågar ett antal lekmän i ett forum så kanske du inte får ett helt korrekt svar. Du har ju kontakt med medicinsk expertis så där finns kanske ”sanningen”. Men av medmänsklighet så lider jag ändå med dig. Din situation låter väldigt jobbig och jag önskar du tillfrisknar. Om jag skulle våga mig på att ge dig några enkla råd, så får du göra som du vill med dem, kanske kan det hjälpa något.

1. Du beskriver en mängd saker om ditt tillstånd. Börja med att gradera dessa i en skala, ex 1-10. 10 är sämst.

Du skriver att du sover dåligt ibland, det är inte så farligt och händer de flesta. Inget att stressa upp sig för och finns bra beskrivningar på hur förbättra sömnen. Likadant med IBS, var lite konsekvent och för anteckningar över en längre tid ”vad som fungerar och vad som inte fungerar i matväg”

2. Har du verkligen tagit prover, kontrollerat dina hormonvärden, blodstatus, sköldkörtel etc. gör det annars. Så kan du utesluta även det om allt annat är bra.

3. Träningsvärk, det är inte alla som upplever det som negativt. Jag gör det inte, har du tränat länge är det lite svårt att få faktiskt. Testa att gradera även det, kanske är någon aktivitet ”mildare” i det avseendet.

4. Du beskriver en mängd saker, ”om träning och fysik” men hur är ditt liv i övrigt, fungerar det med ”jobb alt skola”. Träning ska vara kul och npgot som ger dig en kick på fritiden.

5. Hoppas det ordnar sig för dig, och försök att inte byta strategi hela tiden. Håll det enkelt.