Foruminlägg av Urban Dahlman

#1
10 april 2018 kl 11:39
Gilla
Jag har både ett par NB hierro v2 och hoka speedgoat 2. Det är i mina ögon inga rama terrängskor, utan mer för spår/mjuk grusväg.

Jag upplever hoka som att dom har betydligt mer löpglädje...men det är ju väldigt personligt.
Jag har sprungit en hel del både på asfalt och isiga grusvägar nu i vinter, och det enda problemet med det är väl att dubbarna slits rätt hårt.
#2
13 april 2018 kl 17:22
Gilla
Enligt min erfarenhet kör du alldeles för hårda pass. Är i princip i samma situation, ska springa varvet, ligger dock något efter dig tidsmässigt, fast målet är detsamma.

Jag kör fler lågintensiva distanspass än dig, och aldrig mer än ett intervallpass/vecka. Då räknar jag 3x10 min på pb tid för milen som intervallpass....

Ändå känner jag att jag ligger på gränsen hela tiden.....tror det beror på att distanspassen ofta går lite fortare än planerat. Mitt tips....Alla distanspass under 75% av maxpuls. Ett tröskelpass...fast i tänkt halvmarafart....4,12-4,15. Och ett intervall/fartlekspass/vecka.

Vad det gäller alternativ träning, så tror jag personligen det är ypperligt. Sprang förr ofta mot skidåkare....som körde löpning som alternativ träning....och sprang milen på 31-33min??
#3
20 april 2018 kl 12:53
Gilla
Kör med x-talon 212 när det är ren trail, och hoka speedgoat om det är mer hårt underlag, typ packade stigar eller grusväg.
Tycker enormt bra om båda, trots att hoka är extremdämpad så tycker jag dom svarar bra och ger löpglädje. Blir det för teknisk löpning gäller dock höja bort, då man kommer upp för högt över marken...och tappar känslan för underlaget.
#4
16 juni 2018 kl 13:09
Gilla
Jag har Clinton 3 och speedgoat 2. Jag använder speedgoat som min alltiallo sko.

Tycker känslan är skönare i den än i clifton. Ska man kategorisera så är det en optimal mängdsko för större stig/dålig grusväg.
#5
17 juli 2018 kl 14:10
1 Gilla
Det borde väl inte vara omöjligt.
Började springa runt jul, och sprang milen på 43 och någonting i mars/april.
Tror det mesta handlar om hur målmedveten du är, och hur mycket träning du tål.

Själv fick jag konstatera att jag tyvärr inte har en träningstålighet i paritet med målmedvetenheten.....??
#6
12 augusti 2018 kl 19:25
Gilla
Spontant...eftersom jag är i samma ålder. Maraton!
Tycker själv det är svårt att göra något åt farten, men uthålligheten kan man vara lite gubbtjurig med...
Satsar själv mot ultradistanser, då jag inser att jag alldrig kommer i närheten av de tider jag hade som ung på milen och halvmaran!