Foruminlägg av Daniel Olsson

#1
7 mars 2021 kl 09:58
Gilla
Förra sommaren så sprang jag med en pacerlöpare, farten var satt till 45min på den mil vi skulle springa. Ett tufft tempo men jag hade gjort strax under 45min tidigare under året på milen.

Något hände efter några km, jag tog tvärslut, orkade inte ens hänga på pacerlöparna som kom bakifrån som höll farter som normalt inte ska vara några bekymmer.

Efter detta har känslan i kroppen bara blivit värre. Fram till november kunde jag kämpa mig runt 2mil men därefter har jag fått ta ner distansen till runt 1mil med stopp samt rejält trött, i tempo strax över 6min/km. 5:20 var innan behagligt Marathon träningsfart en gång i veckan.

Sägas bör att det inte alls är ovanligt med negativa splitar för mig, att det går snabbare en bit in i loppet både då under Vasaloppet och löpning. Jag är inte snabb däremot har min styrka varit uthålligheten som inte finns längre.

Jag är 35år och har inga andra symtom utan bara under träning. Pulsen rusar omgående och en trött mattkänsla som säger att något inte alls stämmer i kroppen. Pulsen rusar även under lätt skidåkning, det har aldrig hänt innan.

Vad tror ni jag behöver göra för att hitta tillbaka? Jag har redan vilat betydligt mer än vanligt.