Foruminlägg av Sanna

#1
30 oktober 2018 kl 19:38
Gilla
Jag har nyss fått diagnosen astma. Så istället för att sluta springa i pollensäsong eller kyla, när jag får mina ”evighets-halvförkylningar”, har jag lärt mig att det bara är astman och att jag kan fortsätta träna.

Dock är det en sjuk uppförsbacke psykiskt. Att ta ut sig helt, och komma in 5 minuter efter vad man brukar få utan ansträngning när astman är lugn. Kämpar, kämpar, men blir bara långsammare.

När astman försvinner efter några månader brukar det kännas som jag springer med fjäderskor!

Hur är det för er att springa med astma? Har man resultat för träningen när astman väl släpper? Eller är det mycket slit för ingen vinst?

Kan lägga till att jag aldrig springer med feber eller halsont eller sjukdomskänsla i kroppen, bara ”rossel, slem och andfådd-för-ingenting” som jag tror är astma.
#2
30 oktober 2018 kl 22:14
Gilla
@Irene
Tack för all information!

Vet inte riktigt vad ansträngningsutlöst innebär. I och med att jag ibland är mycket snabbare och har mindre besvär, så antar jag att det inte är det, även om löpning med astma gör mig supertrött länge.
#3
31 oktober 2018 kl 19:57
Gilla
@Erika Tack att du delar med dig! Och härligt att du blev av med symptomen. Att sikta på helt symptomfri känns roligare än ”funkar ok att springa”. Jag har uppföljning om ett par veckor och hoppas på mer svar från sköterskan (min också jätteduktig!) då. Jag fick diagnos i september, med skillnaden att jag trots ökad medicin blev sämre.