Foruminlägg av K.H Eriksson

#1
1 mars 2019 kl 13:17
Gilla
Hej alla!
Jag är 49 år och har köpt ett löpband. Jag är relativt otränad och har lite funderingar på hur jag ska lägga upp träning för att komma igång.
Jag har gått/sprungit ungefär 30 min på bandet varje gång och på den tiden hinner jag ungefär 4km. Jag vet ju inte hur exakt den räknar hastighet och sträcka på löpbandet. Jag brukar börja med att promenera på läge 6 och sen jogga på läge 10 ibland öka till 12 och ibland ner på 8,6 går jag ner på 8 så känns det för sakta för att få till nått som kan kallas löpsteg. Men gångtempo ligger på 6-6,6 när jag är uppvärmd. Då är det rask promenadtakt.

Är det ett vettigt upplägg eller är det bättre att springa så länge jag orkar sakta på 8,8 än att promenera ibland och springa ibland? Och tiden 30 min ska jag börja med det eller öka den? Eller istället satsa på en sträcka. Säg 5km och så får det ta den tid det tar??? Hoppas ni förstår vad jag menar och vad jag är ute efter.
#2
1 mars 2019 kl 20:43
Gilla
Tack för svar. Jag har ett pulsband och pulsmätare i löpbandet. Så jag kan jogga/gå ca 5 km till att börja med. Det kan ju vara ett lagom upplägg att börja med. Istället för att försöka springa hela tiden och då kanske bara komma 2km eller nått.
#3
3 mars 2019 kl 10:03
Gilla
Tack för många bra tips. Jag fortsätter då att ta det lugnt och blanda jogg/gång men jag håller nog mig på bandet??. Här uppe i norr är våren ännu långt borta.