Foruminlägg av Filip

#1
9 april 2019 kl 12:14 Redigerad 9 april 2019 kl 12:15
Gilla
Hej!

Jag heter Filip och är 27 år gammal. Jag under hela mitt liv sysslat med olika sporter och träning, dock främst styrketräning.

Jag har nu bestämt mig för att fokusera mer på löpning (konditionsträning), då jag har en föreställning om att det skulle bidra mer till en bättre allmän hälsa än styrketräning för mig.

I dagsläget springer jag på löpband varannan dag och planerar snart att ta mig ut i naturen (vilket jag älskar).

För att förbättra min kondition och få mer effektiva träningspass har jag dragit slutsatsen att en pulsklocka kanske vore något för mig. Jag har därför börjat leta på internet efter olika alternativ och jag har tittat på diverse recensioner och "bäst i test". Jag blir dock något förvirrad av alla olika alternativ och tänkte då att jag kanske kunde få lite tips/vägledning av mer erfarna löpare här på forumet.

Det jag är ute efter är en något enklare variant av pulsklocka, och tänker att jag helst inte vill lägga mer än 1500 kronor.

Jag söker inga avancerade funktioner som höjdmätning etc, utan snarare en enkel variant som med relativt hög säkerhet mäter min puls. Att ha koll på sin puls, och anpassa löpningen efter den, har jag förstått ska vara positivt då man vill förbättra sin kondition.

Har ni några rekommendationer eller tips på en enkel pulsklocka för detta ändamål? Jag tänker att en klocka är smidigare och enklare att använda, och använder hellre en sådan än ett pulsband över bröstet.

Vad tror ni exempelvis om Fitbit Charge 3? Tips på bättre/billigare alternativ?

Tack så jättemycket på förhand för svar!

Mvh,
Filip
#2
10 april 2019 kl 18:25
Gilla
Hej!

Jag har precis köpt en pulsklocka av modell Garmin Forerunner 30. I skrivande stund håller jag på med att lära mig pulsklockan, ordna med inställningar etc. Jag har alltså inte börjat använda den än.

Något jag märker är att min telefon inte kan koppla upp sig till klockan via Bluetooth samtidigt som jag har mina bluetooth-hörlurar inkopplade. Eftersom jag använder mina bluetooth-hörlurar i väldigt stor utsträckning blir jag lite fundersam.

Vet någon om jag behöver ha klockan uppkopplad till min telefon över bluetooth för att kunna använda den (för att mäta puls, spela in löprundor etc)? Eller är det endast för att "överföra" information från klockan till appen?

Jag vill alltså kunna använda mina bluetooth-hörlurar när jag väl springer med klockan. Har jag valt fel produkt?

Tackar så jättemycket på förhand för svar!

/Filip (nybörjare)
#3
11 april 2019 kl 08:38
Gilla
Tack så mycket för svar. Vad skönt! :)
#4
11 april 2019 kl 09:28 Redigerad 11 april 2019 kl 09:29
Gilla
Hej!

Jag har precis köpt en pulsklocka av modell Garmin Forerunner 30. I användarhandboken står det följande: "Den första träningsaktiviteten som du spelar in på din enhet ska
vara en löprunda.", och att denna ska genomföras utomhus.

Jag har sökt runt för att hitta en förklaring till varför och om jag gör ett misstag i att börja använda klockan direkt för inomhusträning på löpband. Jag tycker det är på tok för kallt ute för att springa utomhus just nu, och vill börja använda klockan på löpband.

Någon som vet?

Mvh,
Filip (nybörjare)