Foruminlägg av JensHaglöf

#1
20 maj 2019 kl 19:40
Gilla
Hej!
Jag skall springa ett 5 km lopp imorgon. Har förberett mig på bästa möjliga sätt nu sista veckan med träning och sånt men hur skall jag förbereda mig innan loppet?

Jag har köpt koffeintabletter vilket jag har läst skall förbättra prestationen något. (Jag dricker inte kaffe så det fick bli tabletter) Tänker att jag tar dem en timme innan start. Men hur viktigt är det inför ett 5 km lopp? Någon som har erfarenhet?

Hur bör jag äta innan?
Jag äter lunch på jobbet k12:15. Sen är loppet kl 19:00. Är inte så känslig för hunger, men vill ju ha alla depåer välfyllda. Har köpt Dextrosoltabletter som jag tänker att jag trycker i mig innan. Men bör jag äta något mer och vad i så fall? En tallrik pasta?

Alla tips tar tacksamt emot! :)
/Jens
#2
21 maj 2019 kl 21:30
3 Gilla
Tack för alla svar! Jag jobbar på ett lager så det går åt lite energi där. Så jag måste nästan äta något efter.

Jag åt två riskakor med smör och ost, samt en massa dextrosoltabletter. Sen en timme innan åt jag en koffeintablett. Det motsvarade en kaffekopp. (100g koffein) Rådet var att ta fyra tabletter men jag fegade ur, tack vare era varningar! Var nog bra. Tyckte ändå att jag kände mig lite piggare så jag tror den funkade. Magen var hur bra som helst!

Hur som helst så var jag väldigt fräsch i benen och kunde springa loppet med lätthet. Väldigt skön känsla!
#3
29 oktober 2022 kl 18:25
Gilla
Hej på er!
Har vi någon medicinsk kunnig här inne?

Jag har en knöl mitt på halsen, en inflammerad hårsäck. Har varit hos vårdcentralen och fått behandling för den. Baddar den med alsolsprit dagligen. Den har minskat något i storlek men är fortfarande kvar. Kan jag ge mig ut på ett löppass med en sådan eller bör jag vänta tills den är borta? Jag känner mig frisk i övrigt och bölden är inte öm längre. Storlek som en ärta ungefär. Skulle ju frågat när jag var på vårdcentralen men tänkte inte på det.

/Jens
#4
30 oktober 2022 kl 20:42
Gilla
Hej! Tack alla för svar! :)

Jag ville inte ringa 1177 för jag ville inte belasta dom med en sådan här enkel fråga. Tänkte att detta kanske är en enkel fråga, vad jag minns jämförde läkaren den inflammerade hårsäcken med en finne. Finnar kan man ju springa med. Dock nämnde han att om jag skulle få feber så skulle jag få antibiotika, så jag tänkte att det kanske är bra att vila ändå.

Vårdcentralen gav mig ett alsolsprit-omslag och bad mig komma tillbaka om tre dagar för att se om den minskat, vilket jag gjorde. Läkaren där konstaterade inflammerad hårsäck. Jag är inte allmänpåverkad så då kanske det är lugnt? Jag kan ju ringa 1177 för säkerhets skull.

/Jens
#5
24 april 2023 kl 20:18
Gilla
Hej på er!

Jag skall springa Digitala Varvetmilen nu till helgen och sedan Göteborgsvarvet. Jag använder mig av Runkeeper när jag springer, detta för att få veta hur snabbt jag springer. Frågan är när jag springer Göteborgsvarvet. Kan jag ha igång deras app, som gör så att mina nära och kära kan följa mig i min färd genom Göteborg, samtidigt som jag har igång Runkeeper? En av apparna måste ju vara i bakgrunden då. Någon som har provat det?