Foruminlägg av Bjolo

#1
21 september 2019 kl 09:04
Gilla
Någon anställd på Linköpings universitet som tänkt anmäla sig? Friskvårdsbidraget verkar gå att använda till startavgiften, men i actiway står det att det är vid anmälan i grupp. Lite oklart vad som i praktiken avses, men om vi är några från LiU som anmäler oss så måste det ju kunna betraktas som en grupp? Kanske kunde vi också få ihop en eller annan lunchrunda i Vallaskogen innan?

Vad gäller träning och mål, som trådstarten efterfrågar, så är mitt mål att tillskillnad från i år, hålla ihop i ett jämnt tempo loppet igenom.

Senast rullade det på bra till 25, sen var det tungt ett tag, och en bit efter Söder och bron hade nån ställt ut en vägg som det tog ett bra tag att promenera runt. Delvis bottnade detta i den mentala villfarelsen att väl nere efter Västerbron så skulle det värsta vara gjort, och det är bara de sista kilometrarna kvar - i realiteten är 7 km en bra bit på värkande ben och med en hjärna som var inställd på jobbet nu var gjort. Därutöver hade jag slarvat med långpassen - de blev för få och genomfördes för tätt inpå.

Upplägget nu är att samla ganska mycket lugn mängd, lägga lite extra på backar, och köra åtminstone två pass per månad över 30 km - och sedan tidigt i vår börja skruva upp intensitet och längd något ytterligare.
#2
22 september 2019 kl 11:08
Gilla
Tack för tips och svar #14 och #15!
#3
24 oktober 2019 kl 21:10
Gilla
#20: Sprang mitt första maraton i Stockholm i juni i år, och hade i augusti året innan, liksom du, sprungit en halvmara på 1:53. Min sambo frågade nära inpå starten i Stockholm, vad jag hade för tankar om sluttid.
"Jag skulle gärna komma ner till 3:45", sa jag, "annars borde jag i alla fall kunna komma under 4. Men det troliga är väl att jag går in i väggen och stapplar in på 4:15"

Målgång på 4:16, efter att Södermalm tagit knäcken på mig. Någonstans ett exempel på att det går att känna och inte känna sina begränsningar på samma gång.

Jag tror väl egentligen inte att det varit orimligt att på 9 månader gå från 1:53 på HM till 3:45 på maraton, i alla fall med en del volym i träningen. Det som i mina förberedelser brast, var nog långpassen - för få och för tätt inpå. Tror också att jag skulle mått bra av mer styrketräning, vilket kanske är lättare att göra mer av trots dina hälproblem?