Foruminlägg av Ulrika Petersson

#1
21 december 2019 kl 10:37
1 Gilla
Började löpträna efter en stillasittande tillvaro i mars- april i år. Mitt mål är Maraton i Köpenhamn 2020. Väger nu 58 kg och träningen har gått bra; ca 3-4 pass i veckan på asfalt. Blir mellan 9-15 km per gång samt ett långpass som nu är uppe i 30 km. Långpasset går i 6.30 tempo och övriga pass 5.40-6.30. Ingen elitsatsning alltså men kroppen känns starkare och starkare.

Tänkte hoppa på något träningsprogram efter nyår men jag känner att jag tappat inspirationen. Trodde inte att jag skulle komma så här långt på den här tiden. Får lite dåliga vibbar då min Garmin nu flaggar att jag går bakåt i utveckling för att jag ligger kvar på samma träningsmängd. Hur ska jag underhålla och utveckla min form under vinter och vår? Några förslag? Ska jag lägga träningsklockan i byrålådan och träna på känsla? Mitt mål för maran (mitt första) var från början att komma runt. Nu vet jag inte om det är bättre mentalt att sätta upp ett tidsmässigt. Vad är era erfarenheter?
#2
21 december 2019 kl 10:40
1 Gilla
Bild uppladdad av Ulrika Petersson
#3
21 december 2019 kl 15:00
1 Gilla
Tack för alla fina råd och idéer. Kalle och Martin, tror att jag lägger klockan på hyllan ett tag. Kan komma till pass lite längre fram. Känns sunt att fortsätta att sakta öka km-mängden.

Det jag är rädd för är att maran ska bli en enda kamp utan vare sig glädje eller njutning. Vill vara på den säkra sidan och springa hela loppet med heder och förstånd i behåll. Hur många mil i veckan är ”lagom” träning? Ska börja stämma av som du föreslår Martin. Ännu så länge har jag bara kört lugn distans.
#4
21 december 2019 kl 15:37
1 Gilla
Tack Torbjörn! Bara att gå in på det här forumet har gett inspiration och uppmuntran! ??. Ska kolla över lite träningsprogram men jag har varit rädd att köra igång tyngre (snabbare) träning då jag inte varit tillräckligt grundtränad. Kört den mesta träningen helt själv och det kan vara svårt att gasa och bromsa på egen hand utan input.
#5
21 december 2019 kl 23:26
1 Gilla
Tack alla än en gång för all positiv feedback. Skulle gett mig in i dessa trådar tidigare. Tror nu att det jag saknat är input då jag kört mitt eget race.känns bara det som en vitamininjektion. Enda vägledningen jag haft är Rune Larssons bok Löparglädje. Det är för övrigt svårt att sålla i alla tidningsartiklar och annan info men här har jag verkligen fått kvitto på att tiden inte varit bortkastad. Enda frågan som kvarstår för mig är hur långt jag ska sätta som Max på mitt långpass. Har nu kört 30km sex gånger och det är fortfarande ganska tungt. Får alltid ta en vilodag eller två efteråt beroende på dagsform. Vill helst komma över i alla fall 33-35 för att känna efter om väggen kommer.
Mathias, jag valde Köpenhamn för att det verkar vara ett bra första maraton. Vacker stad och glada grannar! Ses kanske över sundet! ??