Foruminlägg av Nina Berg

#1
23 januari 2022 kl 11:54
1 Gilla
Hej!

Jag underar om råd från er. Jag springer måttligt, 2-5 rundor per vecka beroende på säsong, oftast runt 30 minuter. Sedan ett tag försöker jag springa längre, både distans och tid och har då haft med mig mobilen och Runkeeper-appen. Tycker det är kul att se sträcka och vilken hastighet jag håller för att kunna jämföra.

Känner nu att det är för klumpigt och funderar på någon slags klocka som i princip har koll på distans och tid (behöver inte var mer avancerat än så). Vad rekommenderas? Räcker en Garmin forerunner 45, eller ska man satsa på något mer avancerat? Går till gymmet ibland - kanske en klocka som mäter den aktiviteten också?
Mottager tacksamt förslag - vill inte lägga mer än 2500 kr tänker jag.
Hälsningar
Nina
#2
26 januari 2022 kl 20:18
Gilla
Tack snälla för ert engagemang med tips och råd. DC Rainmakers sida kände jag inte till innan, mycket intressant. Dock mer konfunderad nu och blir nyfiken på COROS som verkar vara bättre än Garmin på något sätt. Skulle gärna vilja titta på klockan men det verkar mest vara internetköp. Jag funderar lite till innan jag bestämmer mig. Tack än en gång!
#3
23 februari 2022 kl 18:36
Gilla
Se om du kan hitta en bra medicinsk fotvårdare som kan hjälpa till.
#4
8 mars 2022 kl 20:09
1 Gilla
Vad ska du ha den till? Hur mycket pengar vill du lägga?

Jag köpte precis en Garmin Forerunner 245 Music som är superbra för löpning, men det går givetvis att använda till annan träning också, ex. promenader, simning. Kostar runt 2000- 2200 kr på XXL. Jag velade länge och skrev en tråd här också med råd från andra vilken som var bäst, vad som rekommenderas. Är supernöjd med min klocka även om den kanske gör lite för mycket.... reggar min sömn, mitt "body battery", funktioner som man ju kan välja om man vill använde ller inte.

Vill du lägga mindre finns en enklare Garmin 45 för runt tusenlappen. Vill du avancera finns det bättre och dyrare klockor, men som sagt det beror på vad du vill ha den till.
Till Garmin Music kan man ladda ner musik och poddar i klockan så man slipper ha mobilen med sig hela tiden.
#5
10 mars 2022 kl 22:08
1 Gilla
Hej igen!
Med min Garmin Forerunner 245 Music får jag Garmin Connect IQ, jag fick uppfattningen i butiken där jag köpte min att de "enklare" Garmin-modellerna har blivit mer avancerade med tiden...
Som sagt den mäter mycket som jag inte riktigt behöver så det beror nog på hur mycket tekniknörd man vill vara.

Jag fick tips om Coros i min tråd men kände att de var nog lite väl avancerade för mig, både funktioner och prislapp.

Det jag tyckte var lite svårt var att jag gärna vill se hur klockan ser ut, klämma och testa lite. I butikerna har de dummies - så det är ju bara ett plastskal som inte visar alls hur klockan ser ut eller fungerar. Där kan jag tipsa om att kanske se på lite olika instruktionsfilmer eller recensioner, som exempelvis DC Rainmaker gör för att få en uppfattning om de olika klockornas funktioner.

Lycka till med ditt köp vad det än blir!

#6
12 mars 2022 kl 22:24
6 Gilla
UPPDATERING
Tack än en gång för tips och råd. För några veckor sedan bestämde jag mig för att sluta vela... ville gärna titta och känna-klämma på klockan och kunna se hur displayen ser ut men det var inte så enkelt. I slutändan hittade jag en trevlig säljare på XXL så det blev en Garmin Forerunner 245 Music. Tyckte att Coros låter intressant men för att vara min första klocka kändes det lite dyrt att börja med. Hur som helst, efter att ha vant mig vid att klockan har koll på hela mitt liv så insåg jag när jag skulle ut och springa att den var helt perfekt för det! Den är även helt underbar när jag simmar i bassäng.
Tack än en gång för råd och engagemang!
#7
31 mars 2024 kl 22:54
Gilla
Har du testat Altra.? Inget drop och rymlig tåbox, följsamma och mjuka men med dämpning.