Foruminlägg av Fredrik Färdenstam

#1
30 januari 2009 kl 15:31
Gilla
Maxpulsen är ju den pulsen man har precis innan man kollapsar, Så ett "riktigt" maxpulstest gör an bara på sjukhset, Men de kan du ringa ochfå en tid till. Annars är ett bra test att komma upp i hög puls att springa i lugnt tempo och värma upp i ca 3km, sen hitta en lååång backe som gärna blir brantare mot toppen. Ca 500m innan backen ökar du tempo succesivt och i jämn acceleration, när du kommit upp i backen är det bara att öka och öka och öka mer o mer. Kom ihåg att under uppladdningen inte pressa så du får någon syra i musklerna för då orkar du aldrig komma upp tillräckligt i puls. Själv har jag kommit upp i 210 vilket enligt alla tabeller borde vara omöjligt för min ålder.
Om det har någon stöetydelse tror jag inte. Man ska springa för det är skönt och det är alltid viktigast att lyssna till kroppen och känna efter vad den säger.
#2
30 januari 2009 kl 15:38
Gilla
Rinnande näsa har jag också året runt. Utblås är det enda som funkar för mig. Värst är det i tävlingar när det är trångt och man måste blåsa ut det. Vill ju inte stänka ner grannen :)
#3
13 februari 2009 kl 20:19
Gilla
-4 grader, klarblå himmel och sol. Perfekt dag att prova rullskidorna för första gången. hmm.. gick ganska hyfsat :)
#4
18 februari 2009 kl 20:18
Gilla
Techno. Astrix!!!
till långpassen blir det pink floyd
#5
20 februari 2009 kl 23:38
Gilla
På tal om vader...
jag har ett annat problem.
Jo, vaden är ju uppdelad i två muskler. När jag stretchar så kommer jag mest åt den stora, den högra, och bara en liten del av den vänstra, den lilla och den som sitter på insidan och överst. Den är väldigt stel och kort. Detta i sin tur medför att mina benhinnor blir irriterade. Jag undrar HUR jag kommer åt att stretcha den innre vadmuskeln? någon som vet? någon som ens vet vad jag pratar om?
Det mest effektiva sättet att stretcha vaden är det "vanliga" sättet med foten på något som lutar uppåt, hålla benet rakt och skjuta fram höften. Ni förstår säkert vad jag menar...
#6
27 februari 2009 kl 12:19
Gilla
jag läste också om olgorna och blev väldigt intresserad. jag bara undrar man vet var ens tröskel går?
#7
4 mars 2009 kl 21:43
Gilla
någon som bor i svedala som har lust att testa och vill träna olgor med sällskap på röda banan?
#8
13 juni 2009 kl 09:53
Gilla
ja, jag köpte min för 1800 tror jag
#9
3 december 2009 kl 09:24
Gilla
Jag har börjat få smärtkänningar på insidan av knäet. Aldrig under tiden som jag tränar utan det börjar ca en timme efter. Jag har nyligen ökat träningsgraden och tänker att det kanske kan ha med växande muskler att göra. Kanske inte senorna hinner med. Jag är noga med att stretcha benen efter varje rullskidepass..
Finns där någor erfaren skidåkare som kanske känner igen detta eller kanske varit emd om liknande får ni gärna höra av er.
#10
8 april 2011 kl 11:13
Gilla
Jag känner igen mig väldigt mycket i ditt problem. 2010 är det året jag sprungit mest framgångsrikt i min löpning. Jag låg på ca 40-50 km i veckan fram till september då jag sprang Lidingöloppet, vilket kändes bra hela vägen. Däremot när jag skulle ut o springa veckan därpå kom smärtan, som du skriver, redan efter ca 1 km. Ingen smärta när jag inte sprang. Problemet blev bara värre och värre och till sist kunde jag inte ens springa till bussen. Nu 6 månader senare har jag kommit igång så sakta med intervaller som jag kan tipsa dig om; Jag springer 9 minuter och går 1 minut, springer 9, går 1 osv. På det viset hinner knäet återhämta sig en aning. Från att ha klarat 3 km är jag nu uppe i milen och njuter åter igen av löpningen. Det står med om denna typen av återhämtningslöpning i senare numret av Runners.