Foruminlägg av Miska Toivonen

< < < 1 2 3 > > >
#1
30 april 2009 kl 02:08
Gilla

Hundar har nog inte en lika effektiv fantasi som människor dock. ;)

Men i Vasa har man väl knappt någon vår än, så korta sommartights kanske inte varit aktuella ännu ens? Beror väl ganska mycket på klimat också.

Själv upptäckte jag tights för ett litet tag sen bara när jag provade ett par från SOC och de fungerade faktiskt utan att se helt groteska ut. Sen köpte jag ett par från Brooks också och kom på först när jag kom hem att de var gjorda för damer, hehe. Men de passar grymt bra också, så får funka ändå. ^^
#2
30 april 2009 kl 02:15
Gilla

Ni som kan Norrköping - finns det nåt ställe som är bra för backintervaller i stan? Jag kommer inte på några backar värda namnet, samtidigt som stan känns småkuperad.
#3
30 april 2009 kl 02:56
Gilla

Är det någon som löper på måndag skulle jag kunna ta en runda - bor i Norrköping annars - antingen valla/rydområdet eller närmare stan. ^^

Måndag blir 4/5 verkar det som. Hehe. Tid kan vara närsom innan 19:00.
#4
30 april 2009 kl 02:59
Gilla
Tjo

Jag är också intresserad av fler folk en del av träningen; fast verkar lite som att diskusionen dog lite grann här, hehe.

Cheers!
#5
3 maj 2009 kl 04:50
Gilla

"The moment you stop caring about what other people think, you become successful..." som Peter Cox säger, åtminstone om affärsvärlden. ; ) Kanske funkar i tightsdisskussionen också.
#6
3 maj 2009 kl 04:54
Gilla

Jag bor vid enebyhållet, men håller till vid vrinnevi en del, så där borde man kanske prova först - slalombacken låter lovande (förutom att det är enda stället jag kände igen, hahah). ;)

Tack för inlägget!
#7
3 maj 2009 kl 04:56
Gilla

Grymt. När springer du enligt planen? Hur långt?

0702501585 om man inte hinner stämma upp här innan. ^^

Cheers!
#8
3 maj 2009 kl 23:24
Gilla
Tjo,

Tror du du hinner med om man ses 17:30? Blir lite tajt för mig annars med ett möte jag har senare på kvällen. Måste hinna duscha innan, hehe.
#9
3 maj 2009 kl 23:25 Redigerad 3 maj 2009 kl 23:28
Gilla
Då hinner man både med milen eller fem eller tvåkommafem. Eller sjukommafem. Hehe. Längre än milen kanske inte ens finns i rydskogen?

Och var finns motionscentralen? Är själv norrköpingsbo, så är inte helt klar på ställets kordinater.
#10
3 maj 2009 kl 23:49
Gilla
Problemet är väl att om man skulle sluta äta frukt pga sockerhalten däri så försvinner typ den sista naturliga källan till vitaminier och mineralier och fytonäringsämnen av typen flavoner, och sånt är det rätt sparsamt med i mat ändå.

Grönsaker attackeras å andra sidan inte alls, eller förstår jag det rätt?

Hur många av er är det som äter kosttillskott av något slag? Tycker ni man behöver det?
#11
4 maj 2009 kl 16:22
Gilla
Det är smart. Man får ta till trick när man är trött. Men finns det ingen risk att man skippar sista tvåfemman om man är trött och vid mål redan så att säga?

Jag brukar fokusera på gatbvelysning när jag är trött - "orkar till nästa stolpe i alla fall" och sen ser man redan nästa och det är bara en kort bit dit också. :-) I mål märker man att oj, orkade visst hela biten.

Cheers!
#12
8 maj 2009 kl 00:34
Gilla

Tjo,

Beror kanske lite på hur stor drömmen om polishögskolan är också; hur lätt det är.

För mig fungerade det bäst att jag sprang så att sträckorna kändes väldigt korta i början, för att man skulle känna att "jag vill ut igen" efter ett träningspass, eller komma-igång-pass. Och hur långt man springer då beror på hur segt det känns i kroppen. : ) Kanske är det inte en km, kanske är det två tre, som Jessica säger. Men för att hålla suget uppe var det viktigt för mig åtminstone att inte slita på en bara för att komma upp mig snabbt.

Å andra sidan kanske motivationen är så hög att du kan slita lite mer utan att ge upp bara för att det är obekvämt i början..?

Sen när man väl kommit igång och kan springa ordentligt så finns det träningsprogram lite överallt. Sätt ett mål att avsluta milen, eller en marathon eller nåt, så hittar du ett passande program. Runner´s world är en bra tidning att hålla upp motivationen för min egen del i alla fall, det finns säkert mycket matnyttigt för dig också där.

Cheers!
Och du klarar av det! :)
#13
9 maj 2009 kl 23:21
Gilla
Tjo,

Själv känner jag - efter att ha läst disskussionen - att om jag kommer under två timmar, så är jag nöjd. Var inte riktigt förberedd på att springa Gbg-varvet, utan målsättningen är marathon senare, så är kanske inte i toppform, hehe.

Men hoppas att ganska mycket vila ska hjälpa så benen känns pigga nästa vecka. : )

Cheers!
#14
9 maj 2009 kl 23:32
Gilla

Sjyssta tips kortben, och ni andra! Tackar för min del också.

Finns en ganska bra video med banan och lite trix på adidas.com/running -> sen väljer man bara göteborgsvarvet. Tror den kan vara bra för att få känsla för banan, och ha lite som uppladdning/mental träning; säger jag som en förstagångstävlare. Ska bli sjukt roligt nästa lördag. : )

Cheers!
#15
10 maj 2009 kl 23:20
Gilla

Hejja, Det är väl meningen att det ska vara en massa folk - det är därför man springer Göteborgsvarvet: världens största halvmara, eller hur det var. Man får köra på så gott det går, och sen tävla i mindre lopp om man absolut ska ha bra tider också. ; ) Luleå stadsmara är inte alls särskilt trång till exempel.
#16
11 maj 2009 kl 23:59
Gilla
Jag skulle nog koncentrera mig på kvantitet om jag vore arrangör, för jag utgår ifrån att loppet och arrangemangen är alldeles tillräckliga för att möta alla deltagares behov som faktiskt springer. Dessutom ligger det nåt i det Peter säger, hade jag inte tänkt på innan Johan & Henrik påpekade att alla springer faktiskt inte. ^^

Finns ju andra lopp som är mindre där man har möjlighet att byta namn och springa utan att trängas med kvarvarande 40000 deltagare, heh.
#17
12 maj 2009 kl 00:05
Gilla

Är själv absolut ingen expert på intervaller ännu, men de som skriver om träning (Runner´s World, tex.) säger att variation är smartast, och de som skrev intervallartikeln på jogg.se menade också på att man skulle variera intervallängden för att man annars vänjer sig vid tusingar, eller vilken distans man normalt kör med, och en van kropp utvecklas inte lika mycket som en som blir "chockad" har jag hört. ^^
#18
12 maj 2009 kl 00:10
Gilla
Henke jag håller tummarna för dig hela vägen!!! Det verkar bli relativt varmt, så vädret är med oss och än hinner benen återhämta sig en del.
#19
12 maj 2009 kl 00:13
Gilla

"Som julafton för ett vuxet miffo som fått för sig att löpning är livets mening!"

Tror jag också får åka till Gällstad, heheh.

Annars kan man ju tejpa på sporttejp där mittsömmen skaver, så slipper man det problemet på långpass. *flinar*
#20
12 maj 2009 kl 05:22
Gilla

Jag såg en som låg på sexton, om än regn. ;)
< < < 1 2 3 > > >