Foruminlägg av Bengt Dahlberg

< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
#1
26 februari 2010 kl 13:06
Gilla
Önskar att jag fick springa denna tävling, men risken att jag inte klarar fler lopp till hösten gör att jag avstår (jag har en tendens att bränna ut mig). Men träningen är A o O, brukar själv köra backträning i Duveds slalombacke. 6 minuter löpning 2 minuters vila tills man är uppe. Rejäl vila och uppmjukning innan nerlöpet körs i ett sträck. Även 15 km spåret i Duved är en höjdare med mossar och backar för att få igång kroppen. Lycka till!
#2
28 mars 2010 kl 16:27
Gilla
Promenerade med hunden på milen och mötte också en löpare som sladdade omkring. Tror det behövs framåt påsk innan milen är njutbar igen.
#3
30 april 2010 kl 12:12
Gilla
Mitt val är nästan alltid mjukträning som stegras efterhand till hårdträning, med 3 veckor kvar hinner du nog inte mer än halvvägs men det kan räcka. Viktigt att starta mjukt och inte forcera. Brukar bläddra i gamla RunnersWorld för att få tips. Det är ingen tvekan om att styrketräning för bål o rygg är viktigt för löpningen. Lycka till på varvet!
Startplats i Varvet baseras på bästa tid av senaste två åren.
#4
30 maj 2010 kl 12:15
Gilla
Jag är anmäld, springer för första gången. Vad är underlaget? Är det mycket backigt? T¨ångt? Olika startfållor efter förväntad tid? Fler svar jag kan få?
#5
18 juli 2010 kl 13:02
Gilla
Min pojk har en 305:a som började strula. Han laddade ner programmet på nytt från internet och har sedan en GPS i funktion. Min egen 305:a (haft i bara 2 år) hade kasst program redan vid leveransen så där var det direkt uppgradering, sedan har den funkat. Hoppas det hjälper.
#6
27 augusti 2010 kl 12:30
Gilla
Gemensamt för oss joggare skulle kunna vara att vi (som en bieffekt, kanske) försöker hålla oss friska och därmed inte belasta det allmänna så mycket. Alltså ansvarstagande som själva vill bestämma över våra liv. Dock betyder det väl inte att vi misstror det allmänna skyddsnäten i samhället, skolor, sjuk- och åldringsvård.
Jag tycker att individens ansvar är stort! Det gör att, sett ur ekonomi- och samhällssynpunkt, de Röd-gröna inte ligger närmast till. Däremot ur miljö- och resurssparande ligger alliansen inte bra till (privatiseringen som princip i vissa områden blir en försämring för individen, exempel se nedan). Så vad den vanlige joggaren ska rösta är inte lätt idag, ideologierna ger inga bra svar. Jag brukar ställa upp 7 "hjärtefrågor" som jag sedan betygsätter partiernas syn på och det med flest poäng får min röst. Tycker också att partiuppdelningen verkar ha spelat ut sin roll, det borde bli "rösta på block".

Dålig privatisering:
Apoteken: De billiga storsäljarna finns på alla apotek nu och apoteken blir fler. man kan spara någon krona i en EVENTUELL prispress (som vi inte sett än): Men de ovanliga preparaten har inget apotek, det blir för dyrt att ligga på lager och det finns inget krav. Mister man en dödssjuk kund kommer flera småsjuka som väl uppväger svinnet!
SJ: Uppdelningen i flera aktörer betyder att SJs täckning av Sverige inte längre är något krav. Alltså måste jag på min nattresa Göteborg - Storlien byta nånstans, oklart var ännu. Men morgonkaffet blir avsevärt tidigare =okristligt tidigt!. Man planerar dra in Sundsvall - Västra Jämtland, då blir kaffet kl 04 och sittplats till Storlien.
#7
7 oktober 2010 kl 17:30
Gilla
OTTFJÄLLSTOPPEN!
Lena Gavelin arrangerar i början av september Vålådalen challange med Blanktjärnsrundan på lördag: 16 km i kuperad terräng, samt Ottfjällstoppen, 6 km och 700 höjdmeter, liten rygga med vindkläder krävs för uppe på toppen är det färdigtävlat. Brukar vara skidungdomar med starka ben och bra lungkapacitet i täten. Mycket trevligt!
#8
12 november 2010 kl 13:42
Gilla
1) 2) Vätskebälte med mobil i vattentät påse i ett fack och 1 - 2 flaskor saft/vatten i andra. Nycklar ibland, i bakficka eller jackficka. Puls- o GPS-klocka. Till jobbet rygga med klädombyte, skor, mobil, plånbok mm.
3) Inga problem, men smarta förbättringar emottages tacksamt.
#9
4 december 2010 kl 13:19
1 Gilla
Tess, jag springer mycket trots att jag är kobent och pronerar mm "problem". Köpte nya skor som utprovades framför videokamera så att allt rättades till, det såg förunderligt bra ut. Resultat: ont i knäna och ont i hälarna, känningar i ryggen efter bara 2 - 3 turer om ca 10 km. Bytte tillbaka till mina gamla skor och min vanliga teknik och besvären var borta på en vecka. Slutsats: kroppen är byggd för viss teknik och löpsätt, förändra inte det för mycket. Alltså returnera skorna och välj beprövad utrustning. Lycka till.
#10
31 januari 2011 kl 14:08
Gilla
... och risken för åderbrock minskar. Också när man sitter stilla länge (flygresor!) minskar risken för blodpropp.
#11
14 februari 2011 kl 11:59
Gilla
Många fantastiska prestationer. Började själv storstilat vid midnatt med målsättning att köra alla eller åtminstone 6. Redan på första milen fick jag stora blåsor på båda stortårna (jag har tränat i skorna 17 mil i år). Bytte skor och nästkommande mil gick bättre men efter 4 omgångar var skaven så omfattande och ytterligar två blånaglar att jag stannade. Start kl 00.00 tycker jag är bäst, då har man ju entusiasm. Start 06.00 känns inte bra. Fy för att ha de 2 sista milen att köra nästa natt

Konstigt att inte fler i detta löpartokiga Sverige inte nappade på utmaningen. Det är ju en jättekul grej! Tack för det!
#12
16 februari 2011 kl 13:48
Gilla
Det finns ett otal tyckare här som har olika teorier, min är att du inte ska fokusera så mycket på siffrorna utan på känslan. Jag är ju litet äldre men har kommit väl under 50 min/mil genom rätt ospecifika intervaller. Mitt upplägg: Korta intervaller, 200 - 400m, kuta på vad du orkar. mellanintervaller 600 - 800m kör rätt hårt men inte så du kräks. långa 800 1 200m, planera bättre så du orkar hålla tempot hela sträckan. Jag brukar köra 3 st med litet lättjogg mellan varje i 30 - 60 sek, därrefter en längre lättjogg på 3 - 4 minuter. Upprepa 2 - 4 gånger. Puls och fart kommer successivt att bli bättre, hur du ska förhålla dig till maxpuls är inte så viktigt i början, men roligt att kunna följa utvecklingen under året (-en).
Ha roligt!
#13
16 februari 2011 kl 13:51
Gilla
Sprang idag kl 11 och gruset rullar gärna när isen är så hård. Hade inte broddar. Hade broddar häromdan (-natten, ultraintervallerna) och det kändes mycket bättre.
#14
9 mars 2011 kl 13:08
Gilla
Tycker också att det är bökigt men inte svårt.
Tryck mode tills du ser Historik mm. Pila till Träning, tryck enter.
Pila ner till Pass, tryck enter. Pila till Intervall, tryck Enter. Pila ner till Tid/vilotid, tryck Enter. Raden tid, tryck Enter, pila till Egen, tryck Enter. Pila ner till 0, tryck enter 4 gånger så står du på näst sista siffran. Pila ner till 7, tryck Enter. Pila upp till Klart, tryck Enter. Pila ner till Vilotid och gör på samma sätt, Välj antal repetitioner samt klicka in Uppvärmning med Enter eller ta bort med Enter. Pila ner till Klart och tryck Enter.
Tryck start när du vill värma upp och Lap när du vill börja intervallen.
Lycka till.
#15
23 mars 2011 kl 19:40
Gilla
Instämmer med de 2 första. Ont i knäna efter bara 3 - 4 km. Men jag använder dem i backträning och litet andra övningar, då ger de tuffare träning. Möjligen ska man börja mycket försiktigt, 1 - 2 km, några gånger innan man kör hårdare i joggningen. Löpstilen blir litet kantigare/stabbigare men fötterna flyttar sig väldigt rakt framåt i stegen.
#16
26 mars 2011 kl 18:21
Gilla
PB idag igen! Trots att år läggs till år så blir resultaten bättre, jag bor 300 m från 8:an i Skatås och har hundratals rundor registrerade. På Vårtävlingarna idag fick jag 36:06 vilket är 16 sek bättre än tidigare. Ser fram emot Varvet!
#17
19 april 2011 kl 13:40
Gilla
00:00 om man ska springa alla 8a intervallerna. Ska man fisa på 4, 5 eller 6 mil kan väl 06:00 vara OK men 8a! De sista på natten är säkert nog jobbiga utan tyngden av att springa ensam i natten. Senast var det hur spännande som helst att starta första gångerna mitt i natten, sedan falnade geisten litet och då vill det till med minsta motstånd för att fortsätta.
#18
1 maj 2011 kl 11:01
Gilla
Skatås 8:an på 35:00. Man blir bara bättre med åren, efter hundratals varv på 8:an går man ut ensam och persar, intervaller på bana ger resultat. Känns extra bra efter 2 års schackring då jag bara varit trött, trött, trött. Nu är jag på gång igen,
#19
3 maj 2011 kl 19:14
Gilla
Vet inte riktigt vad du menar med backintervall. Brukar själv köra backträning, i början på säsongen halvbranta backar, börja med en som tar 1½ minut, kör några gånger så mycket du orkar men du ska orka så mycket du tänkt, inte slakna på slutet eller de sista passen. Gå över till 1 minutsbacke och kör samma sak, möjligen även kortare, ½-minutsbacke och samma. Efter några sådana pass väljer du brantare backar och till försommaren är du klar för slalombacken - den ultimata backträningen utan att man behöver jogga ner mellan ruscherna.
#20
17 maj 2011 kl 14:10
Gilla
Intressant hur ego stockholmare kan vara; Milspåret! Som om det bara fanns i Stockholm. Men bra, ut och njut bara!
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >