Foruminlägg av Henrik Karlsson

#1
20 september 2012 kl 18:17
Gilla
Fick en riktig runners high i mitt första tävlingslopp som var Stockholm halvmara för en vecka sedan. Benen var lätta som fjädrar genom hela loppet. Sprang runt med ett fånflin. Hoppas jag får uppleva något liknande på mitt andra tävlingslopp som blir Sthlm marathon nästa år.
#2
14 oktober 2012 kl 08:36
Gilla
Trist om man som jag redan innan jag började träna låg på ett BMI strax över 18 (är så att säga naturligt väldigt smal). Med träning har det nu sjunkit till 17,9. Inte mycket utrymme till förbättring. Antar att kilona har omfördelats en del från fett till muskler, men att gå upp i vikt verkar helt omöjligt. Äter allt jag kommer åt och inte särskilt nyttigt heller. Antar att ett fysiskt krävande jobb och minst 4mil/vecka inte hjälper. Hur ska man träna för att ytterligare förbättra sin form? Är väl dock inte så intresserad av att bli snabb på de korta distanserna (<20 km). Några tips?
#3
25 februari 2013 kl 17:04
Gilla
Hade samma problem när jag fick för mig att öka distansen 30% på en vecka. Har inget vetenskapligt underlag som förklarar varför det gick över, men jag kan ju ändå berätta hur jag gjorde eftersom det fungerade för mig.

Eftersom det nästan alltid började göra ont efter ca 5 km så drog jag ner på distansen under ett par veckor så till 3-4km så att jag ändå höll igång. Sedan stretchade jag utsidan av låret efter varje pass. När jag sedan började öka distansen igen så gjorde jag det väldigt långsamt, och så fort jag började få minsta känning så la jag av (lite segt några gånger eftersom jag kunde befinna mig ganska långt hemifrån).

Hur som helst så märkte jag att jag kunde springa längre och längre för varje gång utan smärta och snart var jag uppe i ca 20km pass igen. Vet inte om det är till någon hjälp men lycka till.
#4
31 mars 2013 kl 20:32
Gilla
#5
8 september 2013 kl 20:15
Gilla
Göran: Startade i grupp H förra året. Mitt råd är definitivt att ställa dig tidigt i startfållan om du inte vill fastna i starten. Sen blir det nog att se fram mot ett lopp med mycket sicksackande och ytterkurvor om du vill hålla ditt tempo. Fungerade ganska bra för min del iaf.
#6
8 september 2013 kl 20:28
Gilla
Tror jag var där en halvtimme innan och hamnade i tredje led ungefär.