Foruminlägg av Henrik Berg

#1
19 oktober 2010 kl 08:07
Gilla
Hej! När jag springer så får jag efter en stunds löpning (oavsett tempo och intensitet) ont under vänster bröstmuskel. Det känns som om det sitter i revbenen, eller eventuellt i muskeln, fast djupt. Ibland gör det ont när jag trycker där. Det brukar gå över efter en stund men kan komma tillbaka. Efter löpningen blir jag öm i området. Jag hr även ont på baksidan, vid skuldran, det blir värre i samband med att det gör ont på framsidan.

Det konstiga är att det gör inte ont när jag gör andra saker, som simning eller skidåkning utan i princip bara när jag springer. Efter styrketräning kan det ibland kännas lite om jag tränat bröst. Är det någon som känner igen det eller har nåt tips? Jag har varit hos sjukgymnast, ätit diklofenac och vilat, men det försvinner inte.
#2
19 oktober 2010 kl 10:11
Gilla
#3
9 januari 2014 kl 15:06
9 Gilla
Bild uppladdad av Henrik Berg
Hittade ett gäng svanar när jag sprang på lunchen.
#4
5 juli 2016 kl 21:44
Gilla
Det framgår inte din ålder, men det låter lite som "gubbvad" som är små bristningar i den djupa vadmuskeln. Kan hända att du fått en sådan och att den inte riktigt får bli helt bra. Det som ofta hjälper vid vadproblem är excentriska tåhävningar och stretch av vadmusklerna, med både böjt och rakt ben. Har haft problem med en vad vid ett par tillfällen och det försvann efter vila. Båda gångerna kom det vid för snabb ökning av träningsmängden och byte av skor och underlag.