Foruminlägg av Annelie

#1
31 december 2009 kl 11:37
Gilla
Precis som Martin varvar jag löpning med yoga. Hade samma problem som du med ont i höft och knä pga att ena benet är längre än det andra. Sedan jag börjat med yoga behöver jag inte längre gå till osteopaten jag tidigare gick hos titt som tätt. Mina smärtor i höft/knä har så gott som försvunnit. Jag kör även ett par spinningpass i veckan som alternativ till löpningen.
Ge inte upp utan prova dig fram, helt säkert finner du lösningen på ditt problem!!!!

Gott nytt år
#2
5 februari 2010 kl 10:46
Gilla
När jag efter ett längre uppehåll i min löpträning åter började springa fick jag precis som du ont i benhinnorna. Jag fick många bra tips från denna sida som jag provade, det tog ganska lång tid och mycket tålamod men till slut blev jag helt av med besvären.

Jag började linda underbenen med elastiska bindor innan jag gav mig ut och sprang. Strök dessutom på en smärtlindrande/muskeluppvärmande salva (Linnex) innan jag lindade benen. Började alltid med att gå ca 20 minuter innan jag försiktigt började springa, efter passet strechade jag vaderna ordentligt. Efteråt i duschen spolade jag kallt vatten över insidan av vaderna, detta är definitivt ingen skön upplevelse men efteråt upplevde jag att det gjorde mindre ont. Jag såg till att alltid vara varm om vaderna och på nätterna sov jag med avklippta raggsockar över vaderna som fungerade som benvärmare.

Ge dig inte ut och spring när du har ont utan låt smärtan försvinna helt och hållet innan nästa pass. Jag väntade ibland upp till 1-2 veckor mellan löparpassan, frustrerande men nödvändigt. Körde istället med spinning när jag inte kunde ge mig ut i spåret, detta kändes helt ok även då jag hade ont av benhinnorna.

Precis som Christian skriver i sitt inlägg så är det nog väldigt individuellt hur lätt/svårt det är att bli av med besväret. Jag blev till slut av med mina besvär även om det tog sin tid, nu känner jag aldrig av benhinnorna längre. Och som man säger, inget ont utan att de för något gott med sig, tack vare mina besvär med benhinnorna hittade jag denna löparcommunity, då jag sökte information på nätet ang benhinneinflammation.
Lycka till med löpningen och lumpen!
#3
22 februari 2010 kl 18:54
Gilla
Jag springer utan klocka men vill i allafall veta tiderna jag gör mina rundor på. Så jag kör igång typ en "äggklocka" ner jag ger mig av för att ha peijling på vilken tid jag gjort. Däremot tycker jag inte om att ha klockan på armen när jag springer, jag blir helt enkelt stressad och tittar på den typ var 10:e sekund. Däremot skulle jag vilja ha en "klocka" som enbart visar hastigheten jag springer i...... finns detta måntro?
#4
5 mars 2010 kl 11:41
Gilla
En banan och en burk tonfisk/makrill eller Havregrynsgröt med mjölk
#5
8 oktober 2010 kl 11:26
Gilla
Är det någon som vet vad det är för skillnad mellan dessa två hörlurar (förutom färgen). Har läst många positiva inlägg om dessa lurar och är sugen på att köpa ett par - men vilka?
#6
12 oktober 2010 kl 14:34
Gilla
Springer milen på straxt över 50 minuter. Pga astma/allergi måste jag hålla mig inomhus på löpband under vissa perioder. Tränar ofta intervallstege vilket gör att löpbandet blir roligare att träna på. Min stora favorit är denna: 1+2+3+4+4+3+2+1 (minuer) då jag kör i min maxfart, mellan dessa "ryck" kör jag 1 minuts vila. Med 20 minuters uppvärmning och 20 minuters nedtrappning så är du snart uppe i en timme och en bra bit över milen.
Lycka till! Spring på och ha skoj!!!
#7
30 november 2010 kl 20:06
Gilla
Hej,

Jag köpte olja till mitt löpband på Intersport. De hade småflaskor med olja som de använder till sina egna band de har i butiken. Den kostade mig 20 kronor och räcker till ca 4 gånger.