Foruminlägg av Martin Folkesson

#1
8 mars 2013 kl 12:21
Gilla
Hej på er.

Varje år den här tiden när våren börjar komma så sköljer en störtflod av träningsmotivation in över mig. Har nyligen tagit fram skidorna och åker flera gånger i veckan (så länge snön finns kvar). Kommer sen att jogga en del.
Framåt sommaren minskar motivationen och slutar i juli, augusti med att jag blir en soffpotatis igen under hösten och vintern. Lagom till vasaloppsveckan kommer motivationen tillbaka som vanligt.

Hur ska jag göra för att bibehålla min motivation och inte lägga av i slutet av sommaren?
Nån som känner igen sig i detta och har bra tips?

Please help. Vill köra mitt första vasalopp 2014 så motivationen får inte dö ut den här gången. :)
#2
26 mars 2013 kl 18:49
Gilla
Tack för tipset Tobias. Har faktiskt tänkt på att införskaffa ett par rullskidor eftersom jag tycker löpning är så trist.
#3
26 mars 2013 kl 19:05
Gilla
Katja> Dina symtom låter väldigt likt beskrivningen på mitt vänsterknä när det var en skada på yttre menisken.
Jag hade ont, gick till "vanliga doktorn" som sa att jag hade en överansträngning och blev ordinerad vila i en månad. Det blev inte bättre och så höll det på med olika teorier hos två läkare till. De sa att det absolut inte kunde vara menisken för då brukar man få låsningar vilket jag inte hade.

Efter ungefär ett halvår sa en bekant att jag måste se till att få komma till en ortoped som kan idrottsskador. Det tog ortopeden 5 minuter att konstatera meniskskada. Blev operererad en månad senare och spelade nästan en hel fotbollsmatch bara tre veckor efter operationen!

Så mitt råd är att du bör gå till en ortoped som är duktig på idrottsskador.