Foruminlägg av Linus Gustafsson

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
21 april 2010 kl 08:02
Gilla
Personal kostar i både löner och utbildning så att de kan hjälpa er, lokalen kostar i hyra så att ni kan gå in och testa skor och lagerhållning kostar pengar. Det är de kostnaderna som hamnar på skorna ni köper. Tar företaget inte betalt för det så går de i konkurs och då får ni leta efter andra butiker även för andra saker.

Handla gärna på nätet men stjäl inte tid och service (Jo! att testa skor är en service) från butikerna.

Det är sådana som tänker som Er som gör att jag måste åka 4 mil för att handla gitarrsträngar och bara har en butik att handla sportskor i.
#2
21 april 2010 kl 14:46 Redigerad 21 april 2010 kl 14:47
Gilla
Mattias. Jo det kostar i England också, kan inte se vad det har att göra med att man utnyttjar butiker i Sverige..

Redigera: Moms? Skatt? Skatt på Löner? Arbetsgivaravgifter? Jo, det kostar lite mer i Sverige..
#3
4 september 2010 kl 18:37
Gilla
Blir lite irriterad på att man valt en sportdryck som är nästan omöjlig att få tag på. Vill gärna göra som alla rekommenderar att man gör och testdricka innan men den finns inte att få tag på där jag bor, gatorade.se listar en butik i hela gästrikland och en i hela hälsingland, "bara" 8 mil till gävle så jag testade där och dom hade slut och skulle inte ta hem mer. Har inte tid att åka 12 mil åt andra hållet till den andra listade butiken. Surt tycker jag!

Det finns en webshop, men 70:- frakt bara för att testa inför loppet, nej tack!

Gatorade är nog bra men jag vågar nog inte dricka under loppet, rädd att magen ska säga nej och vill inte bryta av en sådan anledning, har startat en gång förut och blev tvungen att bryta pga löparknä.

Ville bara gnälla lite :)
#4
4 september 2010 kl 20:42
Gilla
Hittar Powerade överallt. Men inte Gatorade, och jo, den finns lite överallt i Stockholm men 25 mil är lite långt, min fru tycker jag är knäpp som åkte 8 mil tur och retur till Gävle för att hitta :)
#5
5 september 2010 kl 12:40
Gilla
Jag vet inte om jag är känslig, jag är nybörjare :) Vill bara att om det är så att jag blir tvungen att bryta (igen) ska det vara för att jag är för otränad, inte för att jag inte tål drycken.
#6
5 september 2010 kl 13:07
Gilla
Blir man inte hemskt törstig av välling? Känns som att välling skulle vara för "tjock" för att funka bra. Nåja, jag tar och springer på bara vatten, jag har under träning sprungit 2 mil utan sportdryck och får väl ta lite på slutet om jag känner att jag måste, borde inte hinna ställa till det i magen på den tiden. I år har jag bara ambitionen att komma i mål ändå även om 6 min tempo vore trevligt.
#7
5 september 2010 kl 20:19
Gilla
Grattis!
#8
6 september 2010 kl 10:10
Gilla
Ja det blir vatten. Inlägget var mest för att gnälla lite över att de har valt en leverantör som knappt finns representerad i Sverige.

Eventuellt testar jag att ta med mig lite gel enligt tips, jag har normalt sett inte problem med magen, tål det mesta, men vill ändå inte chansa.
#9
6 september 2010 kl 10:47
Gilla
Äter du bra också? Det är otroligt viktigt att du inte överkompenserar med för mycket mat.

Jag har själv gått ned 16 kg med träning kombinerat med rätt mat. (Gick upp igen och fick börja om).

Det tar några veckor innan det börjar synas på vikten har jag märkt. Jag gick också upp i början och det är otroligt jobbigt för motivationen. Jag har hört att man binder vätska när man precis börjat träna vilket gör att det man bränner med träning inte märks eftersom man får massa vätskevikt.

Hursomhelst! Håll i, resultaten kommer, och det går fortare och fortare dessutom! När det väl vänder, ge det ett par veckor till så blir det en väldigt trevlig spiral. Du orkar längre pass (oavsett vikt, träning ger färdighet) vilket gör att du bränner mer, du blir lättare och orkar ännu mer osv. Jag har också märkt att längden på passen är väldigt avgörande. Ju längre du orkar hålla på desto bättre.

Det går snabbt när det vänder och det borde gå rätt snart. Men glöm inte kosten!
#10
6 september 2010 kl 18:01
Gilla
Finns inga bra vägar mellan bollnäs och hudiksvall, hur man än gör så måste man liksom springa söderut nånstans och det känns ju skumt, jag misstänker att snabbaste sättet att komma vidare är att ta pinnen till Söderhamn, därifrån är det rakt norrut, alternativt kungsgården över Rengsjö/trönö.
#11
7 september 2010 kl 13:31
Gilla
Personligen betalar jag gärna extra för att det ska finnas butiker kvar i Sverige den dag jag behöver det.
#12
8 september 2010 kl 12:59
Gilla
Jag tror definitivt att det är realistiskt, båda målen. Du kommer att bli snabbare av att följa halvmaraprogrammet, men om jag (som ganska långsam löpare) får gissa skulle jag tro att du skulle klara båda målen bättre på att följa ett "klara milen på under en timme" program. Klarar du milen på under en timme så är jag övertygad om att du kan springa en halvmara i lugnt tempo också.
#13
11 september 2010 kl 23:29
Gilla
Minska portionsstorleken, ät vanlig mat men skippa de värsta bovarna som pizza. Rör på dig.

Jag gick ner 16 kilo med minskade portioner och träning (portionsstorleken otroligt viktig). Slutade med nikotin gick upp 10 kg, minskade portionerna igen och snabbt ner 10 igen.
#14
13 september 2010 kl 09:56
Gilla
@Ola

Jag startade i näst sista startgrupp (G?) och blev förvånad över att det *inte* var så trångt som jag trodde. Jag hade skräckbilder av att inte kunna ta mig fram men det var först på slutet jag kände vid ett fåtal tillfällen att jag tappade lite fart.

Men.. Varför springer man i bredd om man tänkt ta det lungt??
#15
13 september 2010 kl 20:08
Gilla
Hej

Har bestämt mig för att handla ett par vintertights då jag hoppas kunna träna i vinter. Men det här med storlekar.... Jag har rätt smala ben, är 181cm lång men har en liten "kagge" som förhoppningsvis försvinner helt nångång i vinter om allt gå som det ska :)

Vad för storlek ska man ha? Finns bara en löparbutik i min hemstad och de hade väldigt dåligt med löpartights just nu och tights har jag aldrig testat förut, har väl tyckt att det ser för avancerat ut för en glad motionär..

Det känns som om Medium borde vara rätt men orolig att de skulle bli förkorta...
#16
13 september 2010 kl 20:37
Gilla
OK, Tackar!

Jag antar att jag kan använda Medium då, har rätt korta ben förhållandevis. Några tips på bra vintertights (och nånstans att handla dem)?
#17
14 september 2010 kl 07:35
Gilla
Hitta stretchövningar för löparknä. Det försvinner inte av sig själv utan kommer vid ungefär samma sträcka igen nästa gång du springer och tyvärr tror jag inte du kommer att kunna springa hela vägen om du fick ont redan efter 17km. (jag kände efter 5km på halvmaran i sthlm 2008 och blev tvungen att bryta helt efter 11 km då jag knappt ens kunde gå längre)

Du kan hinna stretcha bort det om du sätter fart, mig tog det 2v stretchning men då hade jag haft problem länge innan jag fattade vad det var.
#18
14 september 2010 kl 14:50
Gilla
Tabellerna förutsätter att du tränar ordentligt på de längre distanserna också.. Det går inte att bara träna säg 5km tills du får en bra tid och hoppas att du kan hålla tabellernas fart på 21,1 km utan att träna den distansen också.
#19
14 september 2010 kl 20:43
Gilla
min fru verkar ha fått något som heter trasig häldyna eller liknande, någon som har erfarenhet av det och/eller vet hur man behandlar det?

Hon har köpt ett ilägg till skorna som ska "hålla ihop" hälen...
#20
14 september 2010 kl 20:49
Gilla
Har beställt både långa och korta tights i Medium nu. Hoppas de passar, fanns ingenting i den lokala Team Sportia butiken. Tack för alla tips!
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >