Löpning Övrigt 3 inlägg 567 visningar

tillhöra en klubb!

1986 • malmö
#1
9 oktober 2007 - 17:31 (Redigerad 31 december 2005 - 00:00)
Gilla
hejsan!
har en lite fråga.
Är intresserad av att så smått börja springa något tävlingslopp. Tillhör inte någon klubb just nu, behövs det för att kunna ställa upp eller hur fungerar det? motionklass eller tävlingsklass vad är den stora skillnaden? har förstått att man nog kan ha "jogg" som sin klubb, stämmer det? Väldigt tacksam för svar!
MVH.
1967 • www.sapiens.se
#2
9 oktober 2007 kl 20:19 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
För att springa tävlingsklass så måste du tillhöra en förening ansluten till Friidrottsförbundet. Skillnaden mellan tävlingsklass och motionsklass är att det är i tävlingsklassen själva tävlingen sker. Egentligen fel att ha en ordnad resultatlista i motionsklassen öht... Men en löpare anmäld i motionsklass kan inte vinna loppet ifråga även om denne har snabbast tid av alla löpare inklusive båda klasserna.
Jonas Utmanaren
1961 • Stockholm
#3
9 oktober 2007 kl 21:12 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Man kan också säga så här:

Tävlingsklass är öppen för de som tillhör en klubb som är ansluten till Sv. Friidrottsförbundet.
Motionsklass är öppen för alla andra. Man behöver alltså inte vara med i en klubb, och de allra, allra flesta är det inte heller. Det normala är att det finns en resultatlista och tidtagning även för motionsklassen (viket är bra).

NÄr man anmöler sig till en tävlingsklass nager man vilken klubb man representerar. När man anmäler sig til en motionsklass anger man bostadsort eller "påhittat lagnamn" typ "grabbarna grus", "morsans pojkar", "pappas flicka" etc. En del på jogg.se brukar nage juumer en klubb/förening som heter IF Jogg.se (eller är det IK jogg.se?) och om man är medlem i den kan man representera den klubben i *tävlingsklass*.

Summering: Anmäl dig till motionsklasser och ange bostadsort eller vilket roligt lagnamn du vill.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.