Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 7390 visningar

Benhinneinflammation - Hur lång tid tar det egentligen att läka ut sån?

1976 • Enköping
#1
30 juni 2010 - 21:45
Gilla
En vecka före Kungsholmen runt-loppet den 8:e maj ignorerade jag att smalbenen ömmade och körde på ett skönt distanspass i alla fall. Det borde jag naturligtvis inte ha gjort, men det är lätt att vara efterklok Jag höll mig lugn, behandlade med Voltaren gel och Ipren och genomförde Kungsholmen runt halvmarathon på en tid jag själv blev helnöjd med. Efteråt hade jag rejält ont i högerbenet, och haltade ganska illa. Här är det läge att vara ännu mer efterklok!
Halta behövde jag inte göra så länge, men det gick inte att springa på det. Jag orkade vänta tre veckor innan jag provade första försiktiga joggen som genomfördes med viss smärta men ingen direkt försämring av tillståndet. Jag har tagit det lugnt med löpning sen dess och det blir långsamt bättre. Nu känns bara en liten ömhet i högerbenet om jag försöker springa och försiktigt har jag börjat ta kortare löprundor på mjuka och sumpiga skogsstigar. Jag har istället mestadels kört cykel vilket inte känns det minsta lilla i smalbenen. Asfaltsträning får dröja och cykelträning får bli basen i träningen ett tag till, men ser fram emot att tillfriskna helt.
Hur lång tid tar det egentligen att läka ut en benhinneinflammation - ska det ta mer än två månader verkligen?
Jan Johansson
1964 • Lammhult
#2
30 juni 2010 kl 22:44
Gilla
Jag blev kvitt min med två veckors vila från löpningen, simmade endast.. kombinerat med massage..
1971 • Skarpnäck
#3
1 juli 2010 kl 09:45
Gilla
Min benhinneinflammation började redan förra året. Jag har testat vila, kyla/värme, stretch m.m.
Jag tror dock det kan bli svårt att bli kvitt om man inte försöker hitta/korrigera det som gjort att du fick inflammationen. Visst kan du vila i två månader och bli symptomfri men om du sedan kör på som förut tror jag risken kan vara stor att du "triggar" igång det igen.
Jag genomgick en stötvågsbehandling i våras. Jag har skaffat formgjutna sulor, springer numera bara i mina lätta skor samt försöker byta löpstil. Idag är jag näst intill symptomfri.
1976 • Enköping
#4
2 juli 2010 kl 17:56
Gilla
Det börjar kännas som om det är på väg att ge sig nu, men segdraget är det! Det går i alla fall bättre och bättre och idag kände jag bara av högerbenet minimalt. Hejdade mig ändå efter 5 km på skogsstigen och bestämde att jag ska fortsätta med kortare distanser i någon vecka till i alla fall.
Huvudorsaken till problemen tror jag är främst att jag nog körde på lite väl hårt i våras. Det blev lite för många snabba och långa asfaltspass efter att snön gick bort tror jag. Lurade mig på att formen kändes grym. Tror även att jag borde ha pensionerat mina gamla ursprungna dojor lite tidigare. Sedan dess har jag inhandlat två par nya skor att alternera med. Ett par mjuka neutrala Saucony som sitter skönt med formgjuten sula + ett par mjuka men lätta Asics 1150. Får hoppas att det funkar!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.