Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 1752 visningar

Näthandla från USA

1974 • Halmstad
#1
13 april 2011 - 10:56
Gilla
Är det någon som har erfarenhet av att näthandla från länder utanför EU (läs USA)?
Hur är det med tullar, skatter och andra avgifter? Måste man anmäla detta själv? Kontrollerar tullen allt? Eller gör de stickkontroller?
Någon som testat?
Anders Rosdahl
1976 • Göteborg
#3
13 april 2011 kl 17:40 Redigerad 13 april 2011 kl 17:40
Gilla
Jag har köpt skor från eastbay.com. Skorna kostade $90 och frakten gick på $25. När jag hämtade ut paketet hos posten fick jag betala någonstans runt 250-300 kr i moms och tullavgift. Allt fungerade dock välidgt bra.

Men sammanlagt blev priset bara marginellt billigare än i Sverige. Modellen jag köpte fanns dock inte till försäljning inom EU.
Tor Hunemark
1981 • Linköping
#4
13 april 2011 kl 17:59
Gilla
Jag har handlat från ett par olika ställen. Beställningen från eastbay gick utan tullavgift, men eftersom det var olika storlekar på skorna fick jag skicka tillbaka dem igen. Två gånger. De betalade tillbaka pengar trots att jag fyllt i att jag ville returnera varorna. Efter lite bråk fick jag beställa ersättningsvaror istället, fast utan rabattkoden jag använt vid första tillfället. Samma skit andra gången - olika stora skor -> returnerade -> och även denna gång tillbaka med pengar på kontot trots att jag ville ha ersättningsvaror. Efter lite bråk, och tack vare att jag kopierat retursedeln och citerade exakt vad jag skrivit på den (de hävdade att jag skrivit något helt annat), så gick de med på det. Men, då kunde jag plötsligt inte betala längre, för mitt betalkort hade blivit flaggat som ej tillförlitligt. Då fick jag nog och bad dem dra. Det slutade med att jag betalade $25 i frakt för ett par strumpor för 3$ som jag beställde bara för att jag kunde. Åt skogen med eastbay alltså.
Att de skickade ett par spikskor med för få spik, vid påpekande lovade att jag skulle få spik utskickat, men sen sket i det gjorde inte saken bättre.

Uppstår problem har man ett ordentligt jobb framför sig. Speciellt när de kräver att retursedeln skickas till en adress som man inte får reda på om man inte kontaktar kundtjänst, och till ett annat ställe än returvaran.
Antingen via snigelpost eller fax..

Runningwarehouse däremot gick hur smidigt som helst, men där tillkom tullavgiften som sig borde . Det hänger som jag förstått det på vilken leveransfirma de använder. Är det FedEx, som i det här fallet, är det i princip alltid tullavgift har jag fått höra. Lättare att ha att göra med kundtjänsten dessutom. Tråkigt att löpartightsen strl M jag beställde var jämförbara med svensk storlek XS.

*suck*

Jag håller mig till svenska och engelska butiker i fortsättningen.
Stefan
1971 • Sandyston
#5
14 april 2011 kl 00:37
Gilla
Hitta nan som bor i USA och kan skicka ett paket med "godis", funkar alltid;) Man kanske skulle starta en export firma till SWE :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.