Cykel Övrigt 3 inlägg 1763 visningar

Försäkringar

1965 • Hyltebruk
#1
9 februari 2015 - 19:43
Gilla
Hej!
Har några funderingar kring försäkringar. Kanske någon som har erfarenhet eller är duktig på försäkringar. Själv så upplever jag försäkringar att så länge man betalar och ser glad ut så applåderar försäkringsbolagen, men vill man ha hjälp så hittar försäkringsbolag massa gråzoner där man inte få ut ett smack.

Har skadat mig vid träning för 7 veckor sedan (ej cykel) där muskelfäste gick av. Har hoppat på kryckor i 3 veckor och har läkarintyg men försäkringsbolaget ville inte ge mig något pga. att det inte var oförutsedd händelse. 7 veckor har nu gått och jag är fortfarande inte återställd fast jag försöker träna fullt ut. Hade det varit hälsenan hade det täckt, hade jag halkat, lika där så hade jag fått ut premie. Massa gråzoner som gärna tas fram. Varför har man fritids/olycksfallsförsäkring? Jaja.. dessa försäkringar.

Jag har fritids/olycksfallsförsäkring hos Folksam. Har kollat lite på tilläggsförsäkring "Startklar Plus" Tänkte kanske är bra när man skall köra motionslopp eller träna. Någon som har denna? Är det något man bör ha?

Sedan en fundering till. När man kör tävling eller ren motionsrunda och det skulle inträffa en olycka där man skrotar sin hoj pga. kanske en vurpa. Min cykel har kostat ca: 20 000kr. Finns det någon bra cykelförsäkring som man kan skaffa utan att cykeln måste kosta 50 000kr?

Tacksam för respons. //Peter
1968 • Tolfta
#2
9 februari 2015 kl 20:28
2 Gilla
Jag har lite kunskap om försäkringar, jag har ju skrivit om detta på min blogg titt som tätt, ett problem är dock att försäkringsbolagen ändrar villkoren från år till år. Så att hänvisa till mina gamla inlägg (www.cykelbloggar.se) vore ingen bra hjälp. Dock finns det några bolag som du bör undvika bland dem är IF ett av dem (helt värdelösa i mina ögon) samt Dina Försäkringar.

Jag har själv Folksam sedan något år, de har skärpt till sig från att vara ett skräckexempel till att vara ett hyfsat alternativ, dock hänger det helt och hållet på vilken hemförsäkring man har, jag själv har stora hemförsäkringen pga min cykelsamling lite dyrare men oj vad bra den är om något händer, har skrotat en hoj plus ett framhjul inga problem fick pengarna för vad motsvarande saker kostar i butik.

De har dock en övre gräns som ligger på ca 50 000:- När det gäller Olycksfall försäkringar så är jag inte något bra på dem, har bara haft en genom åren, hos Gjensidige och de var även helt hopplösa, deras "finstilta" innebar att ett gäng schyssta ärr i ansiktet var värt 1500:- trots att de skryter om sin "ärrersättning" etc etc.

Startklar är väl OK, den ger lite skydd jag skulle väl på den lägga en baslicens hos SCF (300:-/år) då ökar ditt skydd även när du är ute och tränar inför loppen du tänker köra under året. Plus att du har rabatter hos ett gäng företag, en annan som just nu håller på och bygger badrum välkomnar 10% rabatt hos Bauhaus =)

Ett bolag som jag har hört mycket gott om är även Trygg Hansa även om jag personligen tycker de är lite för dyra, plus att sedan jag arbetade inom IT och kom i kontakt med Trygg och fick se deras avdelning (hel våning) med jurister var enda uppgift var att ifrågasätta skadeärenden så drog jag åt mig öronen. Fast många har fått ersättning utan knot så om det är berättigat vet jag inte.

Hoppas detta gav dig lite mer klarhet, trots en massa dravel, Kan väl avsluta att kolla vad respektive bolag erbjuder just dig, begär att få allti papper (offert) innan du beslutar att du byter eller tecknar en ny försäkring.

Med vänlig hälsning
Fritz
1965 • Hyltebruk
#3
10 februari 2015 kl 10:36
Gilla
Tack för svaret Fritz!
Blir nog att jag skaffar Startklar försäkring , kanske inte så dumt att ha.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.