Löpning Träning 2 inlägg 144 visningar

Göteborgsvarvet om ett år

1984 • Skövde
#1
16 maj 2009 - 16:14
Gilla
Jag och en kompis har kommit överens om att vi ska springa Göteborgsvarvet om nästa år. Vi har tränat löpning lite halv seriöst i i ungefär åtta veckor. Jag tror det blivit tre pass i snitt sedan april. Ska vi fortsätta på det inslagna spåret. Eller måste vi lägga in intervaller och sådant hemskt också. Det finns ju exempelvis program på marathon.se, men de programmen är bara på 24 vecor. Eftersom ingen av oss har några erfarenheter från tidigare gbg:s varvet lär vi väl får starta längst bak, hur undviker vi det? Går det några tävlingar som kan förbättra seedningen?
Bengt
1979 • Vallentuna
#2
16 maj 2009 kl 17:48
Gilla
Jag har aldrig sprungit just göteborgsvarvet men stockholm halvmarathon och sthlm marathon. Funderar dock på göteborg nästa år.

Man måste absolut inte lägga in intervaller men det är klart en fördel.
När jag sprang min första halvmara så hade jag aldrig tränat intervaller. Jag gör egentligen inte de nu heller men lägger in lite fartlek i mina pass då och då.
Vad det gäller min träning så försöker jag variera så mycket som möjligt. Ibland kort och snabbt, ibland långt och långsamt, ibland långt och snabbt, ibland lite fartlek. Dock kör jag aldrig regelrätta intervaller.

Göteborgsvarvet har ett seeding lopp, men jag vet inte hur snabbt man måste springa det för att komma längre fram. Jag har för mig att man även får seeda in sig om man har en tidigare halvmara som man klarat på under 1:30.
någon annan här kanske har bättre koll på seedingreglerna, annars borde de finnas på göteborgsvarvets hemsida
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.