Löpning Kom igång 8 inlägg 1922 visningar

Efter fyra månader...

1971 • Höganäs
#1
1 augusti 2009 - 12:03
Gilla
Tänkte bara skriva några rader om hur det går med min träning. Jag tycker det är kul med så många olika människor på det här forumet, både de som är helt nybörjare och de som sprungit "alltid".
Jag är 37 år, jobbar heltid och har två barn på 8 och 11, bor ensam med barnen och är politiskt engagerad på fritiden. Hur i hela friden skulle jag få plats med träning mitt i läxläsning, skjuts till barnens träning, matlagning, tvätt, gräsklippning och städning? Men jag bestämde mig för att börja jogga eftersom det tar minst tid jämfört med annan träning. Så för fyra månader sen satte jag igång med ambitionen att orka jogga Vårruset på 35 minuter. Jag hittade hit och till marathon.se och började följa programmet för Vårruset. Det gick bra, jag klarade mitt mål och satte upp nästa, IForm-loppet i Malmö den 1 september. En hel mil!! Jag bytte program på marathon.se till En mil under 60 minuter. Jag har märkt att jag har svårt att klara värmen så jag har fått hoppa över några pass när det har varit varma dagar, men har ändå hållit mig ganska strikt till programmet.
Nu är det bara drygt fyra veckor kvar och jag har insett att jag inte kommer att klara milen på under 60 minuter, men jag är ändå nöjd om jag klarar det på 66-68 min. Jag kommer att träna varannan dag fram till loppet. Ett snabbdistanspass på 5 km där målet är att springa under 30 min, ett intervallpass på 10*30 sekunder, ett distanspass på 10 km på under 70 minuter och ett intervallpass på 5*2 min. Det blir alltså antingen tre eller fyra pass i veckan. Tror att jag ska fixa det, intervallpassen går ju fort även om de är jobbiga.
Lycka till med er träning, alla ni andra på forumet. Vi är alla vinnare oavsett hur fort eller långsamt det går!
1965 • Borgholm
#2
1 augusti 2009 kl 17:12
Gilla
Kul att läsa! Känner igen mig själv i det mesta! Lycka till!
1982 • Karlstad
#3
1 augusti 2009 kl 17:42
Gilla
Härligt med folk som ser fördelar med att röra på sig =) Lycka till i framtiden
http://julle1982.wordpress.com/
1965 • Torsås
#4
1 augusti 2009 kl 22:25
Gilla
Härligt Ulrika, kämpa på! Verkligen inspirerande läsning, jag känner igen mig i det mesta.....
Stort lycka till i fortsättningen!
Peter Blomgren
1959 • Sävedalen
#5
2 augusti 2009 kl 15:46
Gilla
Gott att se att du kommit igång med din löpning - och på vilket sätt. Jag tror stenhårt på att om man verkligen vill så finns tiden över till all typ av träning. Det betalar sig i form av att man orkar mer den övriga tiden. När det gäller din ambition att nå under 60 min på milen - släpp inte målet! Träningsfart är inte samma som tävlingsfart. Du kan hålla ett högre tempo på tävlingsdagen beroende på att adrenalinet pumpar och att du kan springa ifatt medtävlare. Plus att ev publik gör att man tar ut sig mer än vanligt. Lycka till
Malin Möller Linné
1975 • Ramlösa
#6
3 augusti 2009 kl 12:06
Gilla
Härligt att läsa! Känner verkligen igen mig! Jag kommer också att springa milen i Malmö den 1/9. Mitt upplägg liknar ditt väldigt mycket kör nu också lite längre rundor blandat med intervallträning, det är ju skitkul att ha ett lopp att träna inför! Lycka till med Iformloppet!
Oldboy
1952 • Danderyd
#7
3 augusti 2009 kl 18:27
Gilla
Grattis till en bra träningsstart, Ulrika!
Hoppas du joggar en km eller gärna två före och helst även efter dina intervallpass, man kan få skador av att ta i för mycket direkt.

Håller med om att du gärna ska ha kvar ambitionen att springa under timmen, det GÅR fortare på tävling bara man inte förivrar sig i början. Startar man lugnt får man stimulans av att springa om den ena efter den andra - bry dig inte om att andra springer om dig!

När det drar ihop sig till tävlingen, hoppa över sista träningspasset så du har några dagars vila innan, då blir kroppen löpsugen och utvilad till loppet. Lycka till!
Marie Boman
1970 • Falkenberg
#8
3 augusti 2009 kl 21:30
Gilla
Lycka till, har du kommit så här långt så fixar du resten av ditt mål också.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.