Löpning Träning 3 inlägg 1434 visningar

Träningstips vid midsommar

Johan Östman
1978 • Karlshamn
#1
24 juni 2010 - 14:02
Gilla
Vill bara dela med mig av en tradition som jag har. Vid denna tid på året då det är härligt ljust även på nätterna så passa på att kör ett nattpass eller morgonpass.
Har i ett antal år deltagit i en förening där vi har kört långpass på cykel någon natt vid midsommar, har startat kl22.00 på kvällen och cyklat från solnedgång, under de få timmarna som det är mörkt för att sen möta soluppgången. Ta med lite go fika som man kan stanna och ta ett rejält break. Har under våren cyklat väldigt lite så valde istället att springa imorse. Ställde klockan på 03,15 möte upp en arbetskamrat kl 04 och så joggade vi i gryningen fram till kl 06. Distansen blev 22km (och arbetskamraten persade 1/2mara distansen med ca20min (och då var det han som fick bestämma farten hela vägen)). Duschade på jobbet och käkade lite mat för att sen börja jobba kl 07.
Grunden i dessa pass är att det skall vara socialt och vara i ett tempo som alla kan hänga med i.
Så den som känner sig sugen kan jag verkligen rekommendera denna tid på dygnet, det är fantasktiskt vackert denna tid på året..
Christoffer Andersson
1985 • Malmö
#2
25 juni 2010 kl 05:45
Gilla
Jag håller med, nu när man sommarjobbar med att leverera morgontidningarna så är det rysligt skönt att kunna ge sig ut och springa innan staden börjar vakna till liv. Utmärkta temperaturer, i det närmaste noll människor ute (möjligen enstaka nattmänniskor på väg hem från efterfesten och yrvakna hundrastare på sin höjd) och en sakta stigande morgonsol.

Rekommenderas varmt för alla som är kapabla att klösa sig ur sängen såpass tidigt (jag får skylla på att jag ändå jobbat, skulle nog aldrig förmå mig att frivilligt gå upp före 07)
Karin Truedsson
1980 • Halmstad
#3
25 juni 2010 kl 08:33
Gilla
Låter underbart! Vi brukar träffas några stycken vid 5-tiden en gång i veckan och springa några km tillsammans i prattempo innan barnen vaknar och det är dags för dagis och jobb. Har blivit lite av ett beroende så jag tror nog det kommer fortsätta även under semestern :) Brukar tänka att jag ju är lika trött när klockan ringer/barnen vaknar oavsett om det är 4.30 eller 06 så det är lika bra att gå upp. Instämmer såldes i rekommendationen!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.