Löpning Övrigt 7 inlägg 3630 visningar

Påverkar det var man svettas?

Maja Stefanowicz
1987 • Ronneby
#1
8 juli 2010 - 09:11
Gilla
Jag har funderat många gånger på hur det kommer sig att man svettas på olika ställen på kroppen och om det har någon betydelse/påverkan. Jag personligen svettas väldigt mycket på handleder och underarmar och tycker att det är lite konstigt ställe att svettas så mycket på. Är det någon annan som med svettas speciellt på konstiga ställen eller vet varför det är så?
1974 • Lund
#2
8 juli 2010 kl 15:55
Gilla
Själv svettas jag otroligt i ansiktet. Ser ut som en blöt röd kräfta där och måste nästan alltid ha skarf i pannan men är inte lika ofta svettig på ryggen tex. Hade gärna bytt och svettats någon annanstans istället ;-)
Maja Stefanowicz
1987 • Ronneby
#3
8 juli 2010 kl 19:00
Gilla
jag svettas med ganska mycket i just ansiktet, det rinner gärna, samma med knäna! inte heller så mycket på ryggen eller andra ställen som folk gärna svettas på... jag svettas med ganska mycket får jag nog säga, kan det ha med det att göra kanske?
Paula P
1985 • Lund
#4
9 juli 2010 kl 10:21
Gilla
Vet inte hur det påverkar, jag svettas nog mkt överallt. Ansikte, mellan bröst, rygg, knäveck, fötter, händer....haha
Lotta Olsson
1959 • Svallet
#5
9 juli 2010 kl 11:33
Gilla
Häftigt! Jag trodde jag var ensam om att svettas på knäna...
Jag har också alltid svettats ganska kraftigt över hela kroppen, även innan jag blev överviktig. Om jag bastar med min sambo kommer min svettning igång mycket snabbare, fast män påstås svettas mer och "snabbare". Jag har för mig att jag läst någonstans att det handlar om hur effektiv ens temperaturreglerande förmåga är - mer vältränad = Mer "ändamålsenlig" svettning.
Jenny
1979 • mölndal
#6
9 juli 2010 kl 11:41
Gilla
Svettas om knäna var kul det har jag aldrig hört att man kan göra!
Här är iaf en till som blir kräftröd i ansiktet och svettas mycket i ansikte,rygg och mage. Magen blir alldeles iskall också undrar varför den gör så?
Susanne Olofson
1969 • Skattkärr
#7
9 juli 2010 kl 13:01
Gilla
Här är en som inte svettas mycket överhuvudtaget - men kräftröd i ansiktet blir jag! När det är tillräckligt hög luftfuktighet svettas jag nog mest .. hm... rygg och mellan brösten tror jag.
Sitter jag i en torrbastu blir jag glödhet och får en massa röda fläckar (ser ut som en röd/vit dalmatiner), men svettas gör jag inte...

För det mesta är detta bra, tycker jag, men det hade ju varit trevligt om det hade synts att man tagit i ordentligt ...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.