Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 901 visningar

Vad är felet med min fot?

Adam Eriksson
1994 • Kinna
#1
26 juli 2010 - 17:40
Gilla
I våras när jag spelade fotboll så stukade jag till min vänstra foten.
Har fortfarande ont i den. smärtan sitter på utsidan av foten vid ankeln och framåt. Efter stukningen så har jag trampat snett flera gånger så att har blivit värre. Det gör inte ont när jag springer utan när jag ska skjuta med den som det hugger till i utsidan av foten.
Tacksam för svar.
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
26 juli 2010 kl 19:05
Gilla
Felet är att den är stukad. En stukning tar rätt lång tid att läka helt och du har lyckats stuka den flera gånger. Det är vanligt, foten blir mer lättstukad när man redan har haft en stukning. Ledbanden som håller ihop foten blir uttänjda så att foten blir mindre stabil.

Du är väl ung nog för gratis sjukvård? Sök hjälp hos en ortoped eller en sjukgymnast, kanske måste du ha en remiss från vårdcentralen först. Du kan behöva stabilisera foten med linda eller tejp eller annat hjälpmedel och du behöver förmodligen träna upp styrkan. Tills vidare ska du låta bli att skjuta med den foten eftersom det gör ont - man ska nästan aldrig göra något som gör ont när man är skadad, i alla fall inte utan att man vet precis vad man har för skada och vad som händer om man tränar ändå.

Foten blir bara sämre om du väntar med detta. Om det betyder att du inte kan spela fotboll på ett tag så får du ta det, bättre än att aldrig mer kunna skjuta med vänstern.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.