Löpning Kläder, Skor & Prylar 39 inlägg 4942 visningar

Köpa racing flats

1978 • Vårgårda
#1
4 augusti 2010 - 19:58
Gilla
Jag skall beställa lite skor från nätet och är väldigt sugen på att testa en lättare racing flats. Jag har nu spenderat åtskillia timmar till att kolla tester och läsa trådar här på forumet till min frus förtret då det är det enda jag pratar om nu på semestern. Jag och frugan tänkte båda beställa Sauconys Kinvara men sen skulla jag vilja testa något lite mer extremt.
Vågar man sig på att testa en sko som t.ex. Adizero Pro 4 eller är det ett allt för stort steg för en som inte sprungit i sådana skor förut?
Jag har iofs mina inov-8 X-talon men dom springer jag ju uteslutande i skogen på spår och odanad terräng med och dom älskar jag.

Jag har testat Sauconys A3 i butik på löpband och den känns väldigt skön men jag skulle vilja ha en sko som inte har så stor skillnad i höjd mellan hälen och tårna. Distansen jag har tänkt springa i dom är i första hand lopp upp till 10km med förhoppning att klara halvmaran i dom till våren.

Jag har aldrig haft Adidas skor förut och fått lite olika bud på storlekarna på adizero serien, är det någon som har Adizero pro som vet hur dom är i storlekarna?

Kanske även borde skriva att jag inte är häl-löpare utan snarare framfot/mittfotslöpare.
< < < 1 2 > > >
Sverker
1959 • Vitaby
#2
4 augusti 2010 kl 20:56
Gilla
A3 verkar ha utgått och ersatts av A4. Jag gillar verkligen mina A3 men jag skulle nog inte betala fullt pris för en sko som utgått ur sortimentet. Dessutom har A4 mindre häl:

"A3: 20/8 mm (12mm difference heel/forefoot)
A4: 13/9 mm (4mm difference heel/forefoot)"
Lars Svärd
1973 • Järfälla
#3
4 augusti 2010 kl 20:58
Gilla
Dessa tycket jag verkar störtläckra: http://www.loplabbet.se/system/search/product.asp?id=1797

Jag rekommenderar alltid Saucony Kilkenny xc, men de är ju extrema och ger noll dämpning. Inget för de som landar hårt på hälen. Flats för mig är dock platta odämpade skor....

Adidas Adizero skor får ju alltid bra betyg, men inget jag någonsin provat.

RW hade ett test av Racer-skor för något år sedan och kanske finns det testet på nätet någonstans?
1956 • Lund
#4
4 augusti 2010 kl 21:19
Gilla
Anders.

Jag köpte ett par Adizero Pro4 för några veckor sedan för Pose-löpning och hade tidigare Saucony A2. Jag gick upp en halv storlek från Saucony till Adidas, till 10 från 9,5. Blev lagom för min del. Har dock sett att vissa i andra trådar nämnt att de gått upp en hel storlek.

Jag har bara sprungit några få korta sträckor med Adizeron pga av en efterhängsen skada och inte kommit upp i distans eller fart, så tycker det är svårt att riktigt utvärdera dem. Dock en betydligt "plattare" känsla när man springer, vilket är naturligt då man har en nästan flat sko.. Känns bra, lite enklare, tunnare och mindre elastisk än A2:an.

Robert Perrakoski
1980 • Stockholm
#5
4 augusti 2010 kl 23:19
Gilla
Jag har dessa Adidas Adizero Rocket - http://www.runningwarehouse.com/descpageMRS-ADZRKWB.html

samt dessa Mizuno Wave Universe 3 - http://www.loplabbet.se/system/search/product.asp?id=1984

Av dessa så fick jag stora problem med benhinnorna i Adidas, men Mizuno funkar hur bra som helst! De är också de lättaste skorna på marknaden! Till och med lättare än mina VFF Sprint. :)
1978 • Vårgårda
#6
4 augusti 2010 kl 23:34
Gilla
Sverker.
Ja, jag har förstått att det är så. A4 verkar ju dock riktigt intressant, dock verkar det dröja innan den kommer till dom engelska eller dom svenska butikerna. Har för mig att jag läste Februari 2011 någonstans för engelska marknaden.
I USA är dom ju redan släppta iallafall.

Lars,
NB RC130XLU måste jag läsa mer om, man kan ju inte klaga på vikten iallafall :D
Läste nånstans här på forumet att någon hade fått problem med att skon var slut redan efter 120km och det kanske är häftigaste laget för en annan, har inte riktigt ekonomin att byta skor så tätt, men som sagt, jag får läsa vidare om dom.

Mikael.
Nu har jag ju bara testat Sauconys A3 en kort stund på löpband men jag tyckte den kändes bra, dock har jag inte kunnat testa någon riktigt platt sko som pro 4 pga att det inte är allt för gott om den sortens skor där jag just nu befinner mig.
Du som har både A2:an och Pro:n, hur skulle du säga att den skiljer sig vid framfoten, tänkte mest på känslan vid fotisättningen, finns det någon som helst dämpning för framfoten eller känns det som att springa barfota?

1956 • Lund
#7
5 augusti 2010 kl 07:23 Redigerad 5 augusti 2010 kl 07:24
Gilla
Anders

Pro´n är som sagt mindre dämpande men definitivt inte någon barfotakänsla som t.ex. VFF, långt därifrån. Tjockleken på sulan vid framfoten på båda skorna skiljer sig inte åt men möjligen är Pro lite styvare och Soc lite mer elastisk. Den upplevelsen kan bero på att Pro´n är ny. Överlag känns Sauconyn som mer elastisk och "strumplik" än Pro. Skillnaden är som sagt hälsulans tjocklek. Vill man mer renodlat ägna sig åt Pose/framfotalöpning så är Adizero Pro skon som gäller, vilken ger bättre utrymme för hälsenans elasticitet.
Lars Svärd
1973 • Järfälla
#8
5 augusti 2010 kl 09:16
Gilla
Om hållfastigheten kan du ha helt rätt i. Har haft racers som har hållt pinsamt dåligt, då de har tullat allt för mycket på den för att få låg vikt. 120k är dock 12 st mil-lopp om man har dem enbart dit. Det kan nog också varit ett skräckexempel.
Espen Ringom
1975 • Oslo
#9
5 augusti 2010 kl 11:45
Gilla
Hei!

jeg løper en del i A4 skoene og jeg synes den er helt fantastisk.
Den er mye bedre enn A2/A3.

sålen på A4 er utrolig god, og har et kjempebra "grip" på asfalt, bane og i markaspåret. Det er lav "heel-to-toe" ratio som de sier her på kun 4mm.

Jeg er en mellomfot løper men går på forfot i bakker.Jeg bruker A4 som racesko på kortedistanser og på bane når jeg kjører intervall pass.

jeg har også Saucony Kilkenny. dette er en utrolig myk og billig sko (,$50). Den har lite demping og du må gå opp en halv size. Jeg kjøpte den for å bruke på korte turer i markaspåret men jeg tror jeg heller kommer til å bruke A4.

Adidas Adios har jeg også. dette er en nøytral sko med 12mm heel to toe ratio og den er veldig god å løpe i. Jeg bruker dette som en mengdetreningssko i markaspåret.

Min favoritt racer er Saucony Fastwitch .
Dette er en lett sko med utrolig god demping. Skoen er myk og passer alt fra 3km til 42km. jeg har tidligere løpt alle tävlinger i Fastwitch men jeg lurer på å kanskje bruke A4 opp til 10km nå. Men halvmara og maraton går fremdeles i Fastwitch.

har også testet Mizuno Musha, det er en god sko men tycker den har litt lite demping iforhold til vikt. Den er ikke SÅÅ lett.

Min rekommendering.

0-10km Saucony Grid A4
10-42km Saucony fastwitch
1978 • Vårgårda
#10
5 augusti 2010 kl 11:51
Gilla
Jag har mailat Saucony och frågat när A4 kan tänkas dyka upp på Engelska marknaden, om dom inte är allt för långt bort kan jag tänka att det kan vara en sko för mig. Läste lite om Adizero Rocket också, liten "heel to toe drop" på bara 6 mm tror jag men med lite mer sula än pro och är tydligen helt gummiklädd under för bättre hållbarhet, givetvis blir det ju också lite tyngre men det kanske också kan vara något.. med tanke på den bättre hållbarheten alltså.

Tänk va lätt det hade varit om det inte fanns så j#*&a mycket att välja på så människor som jag som måste begrunda vart enda köp i evigheter kunde hinna göra lite annat på semestern också. :)
1978 • Vårgårda
#11
5 augusti 2010 kl 12:27
Gilla
Espen,
Är grymt sugen på A4:an, hur tycker du det är med hålen i botten på skon? Vet att en del har haft på problem med stensamlande med dom tidigare versionerna, i värsta fall får man väl dra fram limpistolen.
Är dock lite tveksam till att beställa från USA, Jag har ingen aning om hur det fungerar med tull och moms och sådant.

Jag hade tänkt att kanske använda Kinvara:n vid längre lopp och långdistans träning, den verkar ju både ganska lätt och med liten heel to toe ratio, men ändå rättså väldämpad för dom lite längre turerna.
Espen Ringom
1975 • Oslo
#12
5 augusti 2010 kl 12:50 Redigerad 5 augusti 2010 kl 12:51
Gilla
Her er litt bilder av Kilkenny forresten http://www.mosjonisten.com/2010/06/23/omg-its-kilkenny-og-srm-14km/

her er bilde av A4 http://www.youtube.com/watch?v=mEe6Y3EuV7g http://www.runningwarehouse.com/viewlargeshoe.html?pcode=STYP4M1

Når det gjelder HULL under sålen.
Både Fastwitch (som er min favorittsko) og A4 har hull i sålen.
Ja - jeg skjønner hvorfor noen synes det er irriterende, men jeg synes ikke det er det. jeg har aldri/sjeldent problemer med at steiner fester seg.

Jeg tror steinene fester seg bedre i fastwitch enn i A4.

Hvis du er ute etter en low ratio sko er dette skoen å köpa.
Når det gjelder SIZE.

Jeg forholder meg ALLTiD KUN til US size.. Jeg titter aldri på EUR.
Jeg bruker Us size 9 i alle type skor. Kilkenny må man gå opp til 9 1/2.
Når det gjelder A4 var jeg veldig tveksam om jeg skulle ha 9 eller 9 1/2.
Runningwarehouse lister skoen som "TRUE TO SIZE"
men min A2 sko i 9 var for liten....

Jeg tok en sjangse og köpte A4 i size 9 og den var tight men inte for liten.
Race sko skal jo være tighte.

Kinarva tror jeg er en bra sko for lengre distanser. selv bruker jeg Saucony Tangent på alle mine lange turer på 30km++ men jeg overpronerer.

har ikke testet kinarva enda, men tror den kan minne litt om Lunaracer.
1978 • Vårgårda
#13
5 augusti 2010 kl 15:02
Gilla
Kilkenny:n var verkligen minimalistisk! :) Kanske lite väl häftigt för mig men får ju säga att dom var coola, måste ju kännas som en förstärkt socka på foten.

1978 • Vårgårda
#14
5 augusti 2010 kl 17:28
Gilla
Robert,
Missade ditt inlägg förut. Har tittat lite på Mizunon men tänkt att den är allt för extrem för mig, men kanske inte, jag har nu läst på lite om den och den kanske är en kandidat för mig trots allt. Hur tycker du hållbarheten är i skon?
Jag vill ju kunna träna lite i den också utan att den tar slut omedelbart.
Robert Perrakoski
1980 • Stockholm
#15
5 augusti 2010 kl 17:39
Gilla
Hm.. jag kan dessvärre inte svara på den frågan riktigt, för jag har bara löpt 70 km i dom. Men jag kan iaf säga att efter redan 30 km i Adizero Rocket så fick jag problem. Och vad exakt det beror på vet jag inte, båda är likvärdiga i tjocklek på sula mm.

Jag sprang iaf ett 10 km-lopp i mizunon redan förra hösten och detta var under mitt 1 år som "löpare". Det som hände var att jag satte PB och fick rejäl träningsvärk i vaderna. :)

Det är mer naturligt att springa på fram-/mellanfoten i dessa "tofflor" vilket gör att vaderna får jobba mer. Men jag tror nog mest på att pröva ut 2-4 par på löpband samt om möjligt springa och hoppa med dem på betonggolv (om löpbutiken har det) för att känna känslan. I slutändan är det din känsla för skon som är avgörande. Lycka till!
1978 • Vårgårda
#16
5 augusti 2010 kl 18:46
Gilla
Vad tror ni om Asics Piranha sp3?
Andreas Simon
1971 • Västerås
#17
5 augusti 2010 kl 21:26
Gilla
Snyggast!



Adidas Adizero Pro Ekiden

Källa: http://blog.runningwarehouse.com/?p=1954

Personligen hade jag inte en susning vad Ekiden är. Men det upplyser Wikipedia om.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekiden

[Nej, jag har inte något egentligt att bidra med i tråden. Det är helt riktigt]
Roland Söderström
1962 • Onsala
#18
6 augusti 2010 kl 00:04
Gilla
Det var valdigt vad det poppar upp nya racing skor.
Letar man lite sa saljs det racing flats i "vanliga" butiker numera.
Fler och fler vill ha riktig kansla, fler loper utan halisattning, trotta pa knaskador?

I Melbourne saljs racing flats i manga butiker nu, for 1 ar sedan saldes det bara i EN butik.

Vi far hoppas att trenden fortsatter.
Med storre forsaljning kommer priserna ga ner.
1978 • Vårgårda
#19
6 augusti 2010 kl 18:38
Gilla
Espen,
Använder du dina Saucony Kilkenny på asfalt också?
Johnny Bråttom
2007 • Stockholm
#20
8 augusti 2010 kl 16:50
Gilla
Någon som har koll på storlekarna på Mizuno Wave Universe 3? Har Adizero Pro att jämföra med som är små i storlekarna.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.