Löpning Träning 3 inlägg 2406 visningar

Hur träna 2-3 dagar/v till Lidingöloppet?

1973 • Alnö
#1
11 maj 2011 - 21:30
Gilla
Jag har anmält mig till Lidingöloppet. Har varit med en gång förut för 10 år sen och då var det en plåga. Hade bara hunnit sprungit 2 mil som längst och vrickade foten så att jag inte kunde träna alls från 2 veckor innan loppet. Nu har jag blivit lite äldre och förståndigare(?), har tänkt att jag ska träna bättre till denna omgång. Jag tränar nu 2-3 ggr/v och tänkte försöka hålla mig till 3 pass. Gissar att backintervall av olika typer borde vara ett pass per vecka, ett längre pass 20 km? och vad mer? Tacksam för träningstips! Vad kan en sån som jag sikta på för tempo på Lidingöloppet med dessa förutsättningar (kolla gärna i min träningsdagbok)? I höstas var jag med på Atens maraton och då körde jag 10 min löpning och 1 minut gång istort sett hela loppet - kändes superbra, hade kunnat tagit en längre sträcka :) När jag var med på Lidingö för 10 år sedan gick jag i varje uppförsbacke (antagligen det enda vettiga valet jag gjorde då). Synpunkter på detta, springa eller gå nu när jag är i lite bättre form än för 10 år sedan?
John Edberg
1979 • Jönköping
#2
11 maj 2011 kl 22:08
Gilla
Om du tänkt att köra backintervaller en gång i veckan tillsammans med ett långpass så tycker jag nästan att du köra det tredje passet efter hur det känns när du står med löparskorna på fötterna. Det är skönt att köra ett pass i veckan då man inte har någon egentligen plan. Man sticker ut och märker efter någon kilometer vad man är sugen på.

Planera också in fyra-fem längre pass innan LL. Runt 23-24 km borde räcka då kommer du med all säkerhet klara loppet under tre timmar.

Lycka till!
1973 • Alnö
#3
12 maj 2011 kl 20:36
Gilla
Tack för tipsen Johan! Under 3 timmar känns inte särskilt "säkert" med den erfarenhet jag har av backarna och den hastighet jag hade på halvmaran förra helgen (inte så värst backigt). Men det är väl bara att träna på och se hur det känns när det blir dags :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.