Löpning Tävlingar & Motionslopp / I Form-loppet 17 inlägg 5948 visningar

Iform malmö

Anna Carnegård
1975 • Malmö
#1
19 augusti 2011 - 21:15
Gilla
Hade tänkt anmäla mig till mil-rundan på iform-loppet i Malmö men jisses vilken tråkig bansträckning.
http://www.iformloppet.mai.se/banstrackning.php
1961 • Lomma
#2
23 augusti 2011 kl 13:15
Gilla
Jag avstår. Inte bara för bansträckningen (som är två varv i en park) utan för alla gångare, en del med stavar (!) som glatt breder ut sig över hela gångbanans. Högerregeln finns inte. Kom på att jag var konstant irriterad hela loppet och sprang om folk alltmer hårdhänt ju närmare spurten (den kunde jag glömma) jag kom. I efterhand borde jag bett folk om ursäkt, men irritationen satt i länge....
Pernille Lundahl Scharff
1975 • Malmö
#3
23 augusti 2011 kl 15:45
Gilla
Fick mail häromdagen att de har ändrat bansträckningen så att man slipper två varv på milen. Milloppet startar dessutom före halvmilen så det borde vara hyfsat lugnt med folk "i vägen" då. Det kan inte bli sämre än Vårruset hur som helst :-) Så jag springer glatt som vanligt och satsar på att putsa miltiden från Malmömilen med några minuter!
Anna Carnegård
1975 • Malmö
#4
23 augusti 2011 kl 16:37
Gilla
Men om man går in och kollar bansträckningen för 'nya' milen så springer man ju mest bara zick-zack. Jag vet inte hur jag ska göra - hade ju varit så himla kul med ett lopp på hemmaplan (bor mellan Pildammsparken och Slottsparken).
1961 • Lomma
#5
24 augusti 2011 kl 08:18
Gilla
Det ser ju faktiskt ut att vara en klar förbättring sedan tidigare år, man kanske skulle tänka om, och se om något av de gamla "lagen" kan knö in en till.... Det var ju just trängseln med alla halvmilsjoggare i början, sedan att man kom ifatt alla halvmilsgångare på upploppet, som var så jobbigt tyckte jag.
1972 • Malmö
#6
24 augusti 2011 kl 14:48
Gilla
Kanske inte roligasdte loppet, men enkelt med ett på hemmaplan som man "kan ta på vägen hem" typ. Jag ska springa och hoppas på ny bästatid på milen. Måste göra flera försök för att ha turen att pricka in rätt dagsform. Så funkar jag i alla fall. Lycka till alla!
Anna Carnegård
1975 • Malmö
#7
24 augusti 2011 kl 23:22
Gilla
Nu har jag anmält mig ändå! Trots att jag precis åkt på en förkylning men den borde ju ha släppt till tisdag.
1976 • Lund
#8
25 augusti 2011 kl 14:57
Gilla
Jag anmälde mig genom en grupp och blev väldigt förvånad över att det bara var ett lopp för kvinnor? Jag trodde inte att tidningen riktade sig så tydligt till just kvinnor?
Pernille Lundahl Scharff
1975 • Malmö
#9
31 augusti 2011 kl 15:03
Gilla
I ärlighetens namn var det väl inte det roligaste loppet jag har sprungit men arrangörerna rår ju inte för att det regnar på tvären just den dagen! Och visserligen var det bättre med en ny bansträckning men det blev hemskt knixigt därinne i parken och saknades lite funktionärer som visade vägen ibland tyckte jag.

Slutklämmen var dock jobbigast - att vi blev "ihopslagna" med 5 km-löparna efter 8 km så man fick trängas och slåss sista biten, det tog mycket energi och hade kunnat vara bättre organiserat.

Trots alla motgångar är jag nöjd med min egen prestation - putsade mitt PB med strax över 4 minuter och gick i mål på 50:03, jag sprang som en gris för att fixa sub50 men det räckte inte till i går!
1976 • Lund
#10
31 augusti 2011 kl 15:23
Gilla
Regn gillar jag att springa i så för mig var det optimalt. Jag var jättebesviken över hela upplägget. Det skulle varit olika startgrupper för 5:orna så som i Stockholm men det blev inte av här. Längst in i startfållan stod hundar, barnvagnar och gångare. Första kilometern kunde man inte springa utan fick försöka kryssa sig fram...
Resten av loppet kändes inte lönt att försöka pressa till något utan jag fokuserade mest på att inte krocka .
1972 • Malmö
#11
31 augusti 2011 kl 16:36
Gilla
Blev också besviken på banan. Extremt dåligt med flera möten och korsade (!) banor samt sammanslagningen med 5km-loppet de sista 2 km vilket resulterade i stockning och att man inte kom fram.

Sprang förmodligen i närheten av dig Pernille. 50 blankt för mig nämligen :-)
Pernille Lundahl Scharff
1975 • Malmö
#12
31 augusti 2011 kl 17:06
Gilla
@Lisa: Jag springer också gärna i regn men det behöver inte vara på tvären och i motvind ;-) Och ja, med den stora mängden som sprang 5 km hade man verkligen behövt flera startgrupper!

@Maria: Det kanske var du som var min "draghjälp" - jag tog rygg på en tjej i svarta Gococo-kompressionsstrumpor nånstans efter 6 km nämligen!
Anna Carnegård
1975 • Malmö
#13
31 augusti 2011 kl 18:09
Gilla
Nä, nåt vidare kul lopp var det ju inte. Trist med allt korsande i Slottsparken (fast å andra sidan bättre än att springa 2 varv). Och lite störigt sista 2 km när man skulle samsas om utrymmet. Jag är iofs ingen snabbspringare, hellre långt ... men kände ändå att jag blev stoppad av alla stavar, vagnar och Gud vet allt.
Regnet var minsta bekymret - kändes till och med lite bra att ha fått prova på att bli så dyngsur under ett lopp. Ska springa Lidingöloppet och då är det väl rätt överhängande risk för sådant väder.
Lena Ramnemark
1961 • Halmstad
#14
2 september 2011 kl 15:14
Gilla
Håller med er alla om att det var ett dåligt organiserat lopp! Oengagerade funktionärer och vägvisare som helt tydligt hade velat vara inomhus och bara stod på sin post för klubbens skull, dålig skyltning, dåligt att slås ihop med de promenerande femmorna på slutet, OCH INGEN KLOCKA VID MÅLGÅNG!!!!! så man kunde inte ens kolla sin bruttotid. Ingen medalj, vilket kanske kan tyckas vara barnsligt och nördigt, men för mig är mina medaljer ett roligt minne att titta på när träningsmotivationen tryter... tyvärr kommer jag inte att springa detta lopp nästa år, satsar på Midnattsloppet Gbg istället. Hoppas någon från tidningen iForm eller från MAI läser den här tråden.
1976 • Lund
#15
2 september 2011 kl 18:32
Gilla
Jag emailade faktiskt tidningen såväl som klubben angående mina funderingar men jag fick ett mycket trist svar tillbaka. Inte på något vis negativt, men de verkade inte tycka min kritik var befogad. Dessutom ansåg de att de hade olika startgrupper samt en väl markerad bana.

Jag gissar att de såg loppet mindre som ett tävlingslopp för löpsugna som ett event för kvinnor som var fysiskt aktiva.
Pernille Lundahl Scharff
1975 • Malmö
#16
2 september 2011 kl 19:01
Gilla
Morr! Alltså ursäkta men MAI är så himla arroganta. Jag har hört om två personer som har fått ett hemskt otrevligt bemötande när de har varit intresserade av MAI:s löpgrupp för motionärer och varje gång jag har haft konstruktiva synpunkter på Vårruset och I Form-loppet till MAI så har jag också fått ett snorkigt svar.

Jag ger Lena helt rätt i att funktionärerna var himla oengagerade och halvkassa vägvisare - och för få dessutom med allt fram och tillbaka i parken.

Och så blir jag lite feministiskt småförbannad för att "tjejlopp" tydligen inte får vara för de som vill satsa på en bra tid. Vårruset är ju case in point, hopplös organisering och omöjligt att ta sig fram. Av nån anledning så funkar det bättre med Tjejmilen i Stockholm där man kan välja om man vill ha tidtagning eller köra "Fun Run" utan tidtagning (och betala en mindre startavgift). Heleneholms IF verkar däremot vara bra på att organisera lopp och ha många funktionärer, kan inte de få chansen med nåt av tjejloppen kanske? Yddingeloppet och Blodomloppet brukar i alla fall vara hyfsat välfungerande.
1972 • Malmö
#17
7 september 2011 kl 07:05
Gilla
"Pernille: Tyvärr var det inte jag med kompressionstrumpor... men det är ju härligt när man hittar draghjälp.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.