Löpning Kläder, Skor & Prylar 8 inlägg 4016 visningar

passformen på kompressions-tights för kvinnor

Ingrid Sunding
1979 • Vreten, Skövde
#1
22 maj 2012 - 15:04
Gilla
Jag är lite sugen på att införskaffa ett par kompressions-tights (i caprilängd) men hur är passformen på de olika fabrikaten?

Jag är av den kurvigare sorten men har en ganska platt rumpa och gillar verkligen inte plagg som är mycket lågt skurna. Allra helst vill jag ha att dom är lite högre bak än fram.

Jag tycker det är lite svårt att se på produktbilder hur plaggen verkligen sitter så jag tänkte det kan vara lika bra att fråga någon som testat.
Anna Gandal
1963 • Sandviken
#2
22 maj 2012 kl 15:16
Gilla
Jag har ett par 2xu (heter dom så???) jag är på övre gränsen för small enligt måttabellen, men köpte ändå small för tanken är ju att det ska sitta åt tänkte jag. Jag tycker dom är lite låga bak, men som sagt, dom är kanske något för små...
Jag har halvlång modell.
1982 • Stockholm
#3
22 maj 2012 kl 15:18
Gilla
Knepigt att säga, särskilt eftersom jag är kille. Jag har 2XU kompressionstights, både hellånga, kortbyxor och vadskydd och min erfarenhet är att om man ligger mellan storlekar (vilket jag råkar göra) så ska man ta den mindre storleken (har plagg i både S och M) då de trycker på bättre. Nackdelen är då att mina långa tights (som är S) blir lite låga så jag får dra lite i dom ibland. Det gör inte mig nåt eftersom de inte är så låga att det blir särskilt besvärande men om du tänker ha tightsen på in public och inte gillar lågt skuret så kan det bli problem. Oklart dock om det är pga modellen i sig eller för att det är en mindre storlek. Så sum all blir du väl inte så mkt klokare men du får lite input i alla fall.. Kanske kan vara värt nånting iaf..
1981 • Linköping
#4
22 maj 2012 kl 15:27
Gilla
X2U var i mitt tycke ALLDELES för låga! Nu har jag (fn också glömt namnet! Återkommer med det.) ett annat märke som är mkt högre, dock i aningens för tjockt tyg (varma!). Sedan har jag ett par rönnisch som är anti-shake, dvs med väldigt snäll kompression. Inte så stark kompression men mkt sköna! Har fått för mig (men ej testat) att skins är bäst.
1982 • Stockholm
#5
22 maj 2012 kl 15:29
Gilla
Varför är det ett problem att de är låga..? Sitter ni mycket på huk i era tights?!?=)
Ingrid Sunding
1979 • Vreten, Skövde
#6
22 maj 2012 kl 15:45
Gilla
Sitter väl inte så mycket på huk direkt, men låga byxor antingen halkar ner eller känns som att de ska halka ner. Det känns jättestörigt och då börjar iaf jag att försöka dra upp dom hela tiden.

Därför vill jag inte ha alltför låga tights.
1982 • Stockholm
#7
22 maj 2012 kl 16:16
Gilla
Jag skojade bara..=) Jag kan hålla med om att det är lite störigt gå och dra i tightsen.. Så summan av kardemumman är att då kanske inte 2XU är tights för dig. Särskilt då inte om du väljer en storlek som är i minsta laget för din del. Och väljer du en modell större förlorar du kompressionseffekten så testa ett annat märke är mitt förslag.
Jenny
1971 • Årsta
#8
22 maj 2012 kl 22:55
Gilla
Du ska undvika Orca för de är ännu lägre än 2xu. Jag har prövat ett par korta från Newline. De satt utmärkt över baken, så det kanske kan vara något?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.