Triathlon Utrustning 2 inlägg 2131 visningar

Uppgradera hjul

1974 • Halmstad
#1
24 april 2014 - 15:59
Gilla
Jag har ett par Mavic Aksium idag.
Vad är en bra uppgradering, för vettiga pengar? Är Shimano RS31 ens en uppdatering? Eller Shimano Ultegra 6800? Eller andra fabrikat för den delen.
Jag ska troligtvis köpa ny cykel (jag har en Trek alpha 1.5) efter den här säsongen och tänker i så fall ta med de nya hjulen till den nya cykeln.
1980 • Furulund
#2
20 juni 2014 kl 22:21
Gilla
Min uppfattning är att hjul alltid är en viktig del av cykeln. Jag känner stor skillnad på de olika hjul jag haft!

Det spelar stor roll vad du är för cyklist, hur duktig du är (det vill säga hur fort det går) och vad du siktar på att göra.

Om man visar lite hänsyn till plånboken är det oftast rätt att välja ett hjul med högre profil på fälgen, då de är mer aerodynamiska, och om farten är över 35 km/h någonting så är den kluvna luften det största motståndet. Man kan till och med stå ut med att det blir lite tyngre…
Att de ser snyggare ut är ju ingen nackdel!

Annars skulle jag satsa mycket på att hitta ett hjul som är av bra kvalitet och som tål att åkas på. Ska du inte bara använda det till tävling är det viktigt att hjulet håller sig rakt och runt under hela säsongen, så att säga!

Mitt sista tips blir ändå att inte fega. Se till att det hjul du väljer är avsevärt bättre än det du har idag. Annars är risken att du lägger mycket pengar på väldigt liten förbättring, och då blir missnöjd.

Jag är inte helt säker på vilka Aksium du har, det finns olika, men min uppfattning är att om du kollar på Shimanos hjul ska du absolut välja RS81, och helst de som är C50. Det är ett riktigt prisvärt hjul!

Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.