Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 6483 visningar

Ont under foten

Sara Magnusson
1974 • Göteborg
#1
1 maj 2014 - 11:41
Gilla
På mitt senaste långpass (18 km) fick jag ont under vänster fot i hålfoten framme vid trampdynan. Det känns ungefär som om jag har en sten på ca 5 mm som trycker upp mot hålfoten. Det gick att springa, men det onda försvann inte på hela passet. Jag känner inte av det i vardagen eller vid annan träning än löpning. Min fråga är om detta kan vara något allvarligt, eller går det att springa med det? Jag ska springa Varvet om drygt två veckor!
Rickard Dömstedt
1970 • Landvetter
#2
1 maj 2014 kl 17:33
Gilla
Läs den här artikeln och sök dig vidare på trådar i forumet. http://www.jogg.se/Artiklar/Artikel.aspx?id=583
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#3
4 maj 2014 kl 08:15
Gilla
Har du ont under framfoten (främre fotvalvet) eller gör det ont bak mot hälen?

Gör det ont här - kolla bilderna på http://halsporre.com/
Eller här - kolla bilden på http://www.jobi.se/nyhetsbrev/aug-sept-2013/mortons.html
Sara Magnusson
1974 • Göteborg
#4
4 maj 2014 kl 16:00
Gilla
Tack för svar. Det är framfoten jag har ont i. Symptomen liknar mer Mortons än hälsporre. Jag sprang igår och det gick mycket bättre, men jag ska ta det (relativt) lugnt fram till Varvet och hoppas det går bra.
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#5
4 maj 2014 kl 17:30
Gilla
Okey, Mortons brukar sitta mellan "ringtån" och "långtån" eller rättare sagt nerven som är orsaken till problemet sitter där. Köp 2.5 cm bred sporttejp och tejpa ihop "långtån" med "pektån" - detta gör att "långtån" dras mot stortån och mellanrummet mellan "ringtån" och "långtån" ökar -vilket i sin tur gör att nerven får lite mer utrymme (trycket minskar). Tejpa inte ihop tårna så de ligger "kloss an" utan se till att det är några millimeters mellanrum (typ tjocklecken på en enkrona (när foten är obelastad). I början kan du ha tårna tejpade dygnet runt - men byt tejp varje dag och "lufta" tårna. Om det är Mortons så bör du känna en omedelbar lindring av dina problem. Detta trick hjälpte mig. Självklart skall du även skaffa inlägg med framfotspelott också och skor med bred tåbox.
Johan Hillervik
1977 • Stockholm
#6
23 juli 2014 kl 22:16
Gilla
instämmer delvis. Kan vara mortons. Kan även vara annan diagnos. Mycket som kan gå fel med foten. Rrova främre pelott, toppen på den skall ligga strax bakom ledhuvudena och inte som ofta att den lläggs felaktigt och trycker direkt under/på dem(kan ge stressfraktur), om snabb lindring är det säkerligen Mortons eurom, nervinklämning. Skaffa fotbäddar med pelott och bredare skor. Vid grav mortons går det att operera lätt.

Kvarstår problem trots pelott. utred rätt diagnos hos sjukgymnast el ortopeddoktor.

Johan
Ortopedtekniker
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.